Copiii au „cumpărat” cu PET-uri cărți de la Cărturești, în cadrul proiectului educațional „EcoCartea” demarat de Rotaract și Rotaract Cetate

  de Special Arad | 18 aprilie 2019, 10:33 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Cluburile Rotaract Arad și Rotaract Arad Cetate și-au unit eforturile pentru demararea proiectului educațional “EcoCartea”. Conceptul proiectului este unul inedit ce vizează încurajarea dobândirii noțiunilor de ecologie în rândul copiilor din ciclul primar și creșterea economiei locale prin implicarea directă a cât mai multor persoane și firme arădene.

  Cluburile Rotaract Arad și Rotaract Arad Cetate își propun ca prin realizarea acestui proiect să contribuie la reciclarea a nu mai puțin de 5000 de PET-uri. Vor beneficia de pe urma proiectului “EcoCartea”, 1000 de copii din ciclul primar și se vor realiza cel putin 15 biblioteci ale claselor participante.

  Proiectul “EcoCartea” a debutat la Librăria Cărturești, cu prezența copiilor din clasa 0 și clasa a 4-a, de la Scoala Generală “Aron Cotruș” Arad, care au urmat îndemnul nostru și au adus câte 5 PET-uri pentru reciclareMulțumim Cluburilor Rotary Arad și Rotary Arad Cetate pentru susținerea acestei prime ediții. De asemenea dorim să mulțumim Librăriei Cărturești pentru implicare și găzduire. Școlile partenere în acest proiect vor fi : Școala Generală “Aron Cotruș” Arad și Școala Generală “Aurel Vlaicu” Arad. Astfel proiectul “EcoCartea” se va desfășura începând de azi până în luna iunie 2019.” a declarat Andreea Morar – Președinte Rotaract Arad

  „Proiectul demarat de noi, EcoCartea, vizează cele două direcții de dezvoltare Rotary Internațional: educația și dezvoltarea economiei locale. Ne dorim să încurajăm dobândirea noțiunilor de reciclare în rândul celor mici. La fiecare cinci peturi aduse fiecare copil va primi o carte. Toate cărțile primite de copii vor alcătui o biblioteca a clasei. Scopul nostru este să reciclăm 5000 de PET-uri, cu certitudinea că vor ajunge la reciclare după finalizarea proiectului. Încurajăm pe această cale toți arădenii care rezonează cu ideea noastră să se alăture proiectului. “ a declarat Andreas Pitters – Președinte Rotaract Arad Cetate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.