miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Efectul ultranaționalismului. Doi copii ucraineni au ajuns snopiți în bătaie la spitalul din Brașov după ce i-au luat apărarea unei fetițe

  de - | 29 septembrie 2023, 11:02 AM | Naţional

  0

  (foto: arhivă)

  Un conflict izbucnit între copii români și ucraineni într-un loc de joacă din Brașov s-a încheiat cu spitalizarea a doi băieți de 11 ani, din Ucraina. Părinții amintesc că au venit în România ca refugiați, de teama războiului.

  Știrile false despre refugiați sau cele care scot în evidență cazuri izolate pot crea tensiuni de care nu avem nevoie și care nu fac bine nimănui. Cu atât mai grav este când acestea duc la conflicte între copii, cum s-a întâmplat la Brașov.

  Un ucrainean fugit din calea războiului și ajuns la Brașov, Ruslan Olegovici Krivobog, a avut o postare care creează îngrijorare, pe pagina de Facebook „Uniți pentru Ucraina”.

  Ucraineanul povestește că, în seara zilei de 26 septembrie 2023, pe strada Carpaților din Brașov, la un loc de joacă, a avut loc un conflict între copii, determinat, în opinia sa, de motive etnice.

  În seara zilei de 26 septembrie, în Brașov, pe strada Carpaților numărul 93, a avut loc o situație teribilă, în curtea complexului Urban Plaza, pe terenul de joacă. Un grup de copii români a organizat bullying împotriva copiilor ucraineni, lovind o fată ucraineancă în față, după care doi copii din Ucraina i-au luat apărarea acestei fete”, scrie Ruslan Krivobog.

  Ucraineanul spune că erau câțiva părinți în zonă, care au reușit să stopeze conflictul izbucnit între cei mici, după care copiii români au părăsit locul și au plecat către casele lor.

  La scurt timp, copiii au revenit în număr mai mare pe teren, cu bețe de fier și rachete de tenis și i-au bătut pe copiii care i-au luat apărarea fetei, lovindu-i în cap, spate, stomac, cu aceste obiecte. Doi băieți – fiul meu și fiul prietenului meu – au fost internați în spital cu răni la cap, iar unul dintre ei a leșinat chiar înainte de sosirea ambulanței”, mai povestește ucraineanul.

  Ruslan Krivobog spune că au chemat Poliția și au depus plângere pentru agresiune împotriva celor doi băieți de 11 ani.

  Polițiștii brașoveni confirmă că s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.