marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Copac în flăcări în Piața Avram Iancu, din cauza unei țigări

  de Special Arad | 23 mai 2023, 5:29 PM | Știri Arad

  1

  (foto: ISU Arad)

  O țigară nestinsă și aruncată într-un coș pentru deșeuri menajere a condus la izbucnirea unui incediu care a cuprins un copac din municipiul Arad, în Piața Avram Iancu, anunță ISU Arad.

  Apelul care anunța producerea evenimentului a fost efectuat în această după-amiază, în jurul orei 16:00, iar la fața locului au intervenit de îndată pompierii militari arădeni cu o autospecială de stingere.

  Intervenția promptă a acestora a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, limitând astfel propagarea flăcărilor.

  În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori chiar cu pierderi de vieți omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al judeţului Arad (ISU Arad) reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  ✅ Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;

  ✅ Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

  ✅ Nu goliţi scrumierele în coșurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.