Control parental pe Chromebook-uri cu Google Family Link

  de Special Arad | 17 decembrie 2018, 11:58 AM | IT

  0

  Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem, ca adulți responsabili, este de a proteja copiii de unele lucruri periculoase pe care le accesează online. Conform site-ului IotGadgets, pentru a vă ajuta în această problemă, Google a lansat Family Link, care oferă control parental pe dispozitivele Chromebook.

  Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux ca sistem de operare. Primele Chromebook-uri au fost produse de Samsung și Acer. Sunt mai multe modele de astfel de Chormebook-uri pe piață, foarte versatile și utile elevilor. Amintim aici Asus Chromebook Flip C302, Google Pixelbook, Lenovo YOGA Chromebook C630, Chromebook HP x360 sau Samsung Chromebook Plus V2.

  Google a avut o aplicație numită Family Link din aprilie anul trecut, concepută pentru a oferi părinților mai mult control asupra utilizării de către copii a telefoanelor. Acum Google extinde aplicația pentru a sprijini Chromebook-urile, adăugând multe dintre aceleași caracteristici platformei respective.

  Este un lucru bun că Family Link a fost extins și la sistemul de operare Chrome, pe care Google îl promovează în mod activ pe piața educației. Sistemul de operare Chrome este rapid, sigur și abordează majoritatea nevoilor copiilor.

  Puteți folosi această aplicație Family Link, pentru a urmări și gestiona mai bine modul în care copii își folosesc timpul și tehnologia pentru a naviga online. Cu Family Link, aveți posibilitatea să creați un cont Google pentru copilul dvs., la fel cum aveți și dvs. un cont. Acum, puteți monitoriza activitatea copiilor și puteți vedea cât timp petrec aceștia în aplicațiile preferate. Puteți aproba sau bloca solicitarea de descărcare a aplicațiilor din Magazin Play, inclusiv achizițiile de aplicații.

  Odată ce ați instalat o nouă aplicație, nu va trebui să aprobați actualizările acestei aplicații. În Statele Unite prin Savvy App, Family Link vă permite să vedeți ce aplicații sunt recomandate copiilor de profesori. Chiar dacă momentan acest lucru este valabil doar în SUA, probabil Google va extinde la nivel global această facilitate.

  Părinții pot utiliza Family Link pentru a vedea cât timp petrec copiii pe computer și dacă doresc pot să limiteze acest lucru. Părinții pot vedea și ce aplicații sunt urmărite cel mai mult de copii și pot bloca pe cele inadecvate. Puteți seta controale parentale pentru timpul în care copilul utilizează un laptop Chromebook. Se poate chiar bloca dispozitivul dacă este timpul să meargă la cină, la culcare sau în orice altă situație consideră părinții.

  Aplicația Google Family Link poate fi folosită cu Chromebook-uri care rulează sistemul de operare Chrome versiunea 65 și cele superioare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.