joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Controale de trafic sporite pe drumurile județene arădene. CJA a încheiat un protocol cu Primăria Arad

  de Mihai Todoca | 25 noiembrie 2021, 6:37 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  După investiții considerabile, sute de zile de întârzieri din cauza unei birocrații stufoase și/sau contestări de licității doar de „dragul” de a le face, unele drumuri județene ajung la să fie finalizate. Asta nu înseamnă totuși că durabilitatea acestor drumuri nu este pusă la încercare de depășirea peste limita legală a tonajelor camioanelor, lucru care inerent duce la deteriorarea lor.

  Pentru a preveni aceste lucruri au fost instituite de-a lungul anului mai multe filtre ale Poliției Române, sprijiniți de Poliția Locală Arad și de angajați ai CJA. Pentru a putea suplimenta aceste controale pe drumurile județene, CJA Arad a încheiat un protocol cu Primăria Municipiului Arad pentru a spori aceste controale.

  „După cum știți Consiliul Județean Arad a avut o  campanie de a reabilita un număr de drumuri județene și de aceea am început să semnăm protocoale cu diferite instituții pentru a proteja acești kilometri de drum. Astăzi am votat semnarea protocolului dintre CJA și Poliția Locală a Municipiului Arad (n.red. prin Primăria Municipiului Arad). Un protocol care ne ajută să estompăm depășirile de tonaj ale mașinilor mari care ies din municipiu pe drumurile județene. Astfel toate ieșirile din municipiu pe drumurile județene vor avea filtre ale Poliției Locale. Colegii mei de la Serviciul Tehnic vor fi în permanență pe teren și în funcție de disponibilitatea celor de la Poliția Locală, aceștia vor efectua controale”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Răzvan Cadar.

  „Este nevoie de acțiuni comune, la nivelul administrațiilor, pentru a conștientiza faptul că utilizarea neconformă a drumurilor aduce prejudicii nu doar participanților la trafic, ci societății în general. Se investesc sume mari în reabilitarea sau refacerea drumurilor, iar depășirea cantităților de materiale ce sunt transportate provoacă degradarea lucrărilor. Trebuie luate măsuri pentru a elimina practicile transportatorilor de a supraîncărca marfă, de a depăși masa și gabaritul prevăzute de legislația în vigoare. Vorbim despre un fenomen infracțional și de aceea creșterea ritmului controalelor se impune cu prioritate”, a continuat Iustin Cionca, președintele CJA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.