S-au împlinit 73 de ani de teatru în limba română, la Arad

  de Special Arad | 4 November 2021, 4:45 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  1

  „Bună seara. Iertați-mă, vă rog. Aici e casa de odihnă La trei brazi?” – aceasta este prima replică rostită în limba română, de un actor profesionist, pe o scenă din Arad. Se întâmpla în 4 noiembrie 1948, atunci când se ridica prima cortină peste spectacolul „O zi de odihnă” de Valentin Kataev.

  „Am depășit de ceva vreme borna celor 70 de ani de la acest moment atât de important pentru teatrul arădean. O cifră care ne bucură și ne responsabilizează în același timp. Din păcate, anul acesta, situația pandemică actuală ne pune în imposibilitatea de a marca așa cum se cuvine această aniversare. Ne dorim ca vremurile să se îndrepte, iar în viitor să sărbătorim teatrul arădean așa cum merită: cu aplauze și cu săli pline”, spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

  Spectatorii arădeni sunt invitați în această seară să se bucure, împreună cu actrițele Angela Petrean Varjasi, Roxana Sabău și Mariana Tofan, de una dintre cele mai longevive producții teatrale: spectacolul „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu.  Spectacolul începe la ora 18:00.

  O zi de odihna afis

  Afișul primului spectacol românesc, din 1948, la actualul Teatru Clasic „Ioan Slavici” (atunci Teatrul Român de Stat)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.