sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Continuă îmbulzeala la Vama Nădlac. Se stă la coadă în jur de două ore la intrarea în țară

  de Special Arad | 23 mai 2020, 11:47 AM | Știri Arad

  1

  Imagine cu rol ilustrativ

  Situația nu este atât de alarmantă precum weekendul trecut, dar nu este nici roz. În cazul autoturismelor, timpul de așteptare se ridică la 120 minute la Vama Nădlac, pe partea maghiară, la intrarea în România, potrivit aplicației Trafic Online a Poliției de Frontieră.

  Potrivit Trafic Online, funcționează 7 artere la intrare pentru autoturisme, 13 stații mobile de control și 5 artere la ieșire. Se efectuează controale amănunțite în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

  120 min ptf nadlac

  Pentru autocamioane, la Punctul de Trecere a Frontierei din Nădlac II (pe autostradă), timpul de așteptare este cca. o oră la intrarea în țară și relativ mai lejer la ieșirea din țară, 40 de minute, după cum indică aplicația Trafic Online.

  Potrivit Poliției de Frontieră, în data 22.05.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 44.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 23.000 mijloace de transport (din care 14.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 21.400 persoane cu 11.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.000 persoane cu 11.300 mijloace de transport.

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 29.500 de persoane şi 15.000 de mijloace de transport (8.600 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 14.300 de persoane cu 7.800 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.309 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 2.966 (din care 905 pe jos), PTF Borş – 1.582, PTF Petea – 145, PTF Nădlac II – 448, PTF Vărşand – 69 etc.

  În prezent, la frontiera de vest sunt operaţionale opt puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), după cum urmează:

  – P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare

  – P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

  – P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

  – P.T.F. Borş – judeţul Bihor

  – P.T.F. Vărșand – judeţul Arad

  – P.T.F. Turnu – judeţul Arad

  – P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad

  – P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimată redacție,cred că aveți mai multe mijloace de informare și intervenție,la forurile competente ref.la următoarea problemă:
   Locuiesc in ARAD,avem o casă la Dombeghihaz(15 km de la vama Turnu).Din 10 Martie nu mai avem voie să intrăm in Ungaria,decât ca muncitori cu contract de muncă, sau de naționalitate maghiară.Noi suntem pensionari,nu îndeplinim aceste condiții.De 12 ani am locuit acolo in fiecare an,din Aprilie până înOctombrie.Locuința nu mai poate fi intreținută,curtea este plină de buruieni(gazonul netuns de anul trecut),Cel mai grav este că nu putem plăti facturile (apă,gaz,curent,internet,etc),nu mai au loc în cutia de scrisori.Cu ce am deranja dacă in 30 de minute am ajunge acolo,am sta in curte și ne-am rezolva problemele.Dacă revenim in România intrăm in izolare la domiciliu.Se pare că se întrece măsura în multe cazuri.Ce perspectivă avem.?Vom fi deconectați de la utilități ?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.