sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivConstructorul Ovidiu Palcu, între Ode și metode. Înregistrarea audio din sediul Inteco Holding îi demontează „replica”

  de Andreea Daniela B. | 14 octombrie 2022, 3:45 PM | Dezvăluiri | Recomandările editorilor

  15

  Fiecare persoană are dreptul să se apere și să fie apărată. Așa s-a întâmplat și după ce în Special Arad a apărut un articol prin care explicam că în spatele ușilor închise din clădirea care îi aparține omului de afaceri Ovidiu Palcu a avut loc o bătaie. Unii spun că e imposibil, alții că îl cred în stare pe afacerist să sară la bătaie și să își facă dreptate cu pumnul atunci când consideră el de cuviință. Noi am încercat să rămânem imparțiali, am relatat evenimentele așa cum ne-au fost aduse la cunoștință printr-o plângere penală scrisă de Stelian Tulcan, prin intermediul unei case de avocatură respectabilă, apoi am încercat să îi dăm șansa celui acuzat să ne explice ce s-a întâmplat, căci e persoană publică și nu dorim niciodată să stricăm imaginea unui om nevinovat.

  Citește și Bătaie în biroul patronului Inteco Holding, Ovidiu Palcu. Un partener de afaceri care-și cerea banii munciți a fost „călcat pe cap”

  Din păcate, planul inițial a eșuat și, contactat de unul dintre jurnaliștii Special Arad, Ovidiu Palcu a ținut să își arate dezamăgirea legată de faptul că la un moment dat a colaborat cu jurnalistul care în prezent lucrează în redacția noastră, a ridicat tonul vocii părând chiar exasperat de subiect și și-a pus întrebări legate de munca pe care o prestează jurnalistul, unele dealtfel fără sens având în vedere motivul apelului. Așa cum am precizat și în articolul precedent, răspunsul lui Ovidiu Palcu a fost următorul:

  „Ce altercație să am (nota red. cu Stelian Tulcan)? Cine ți-a spus, să îți spună mai departe, știe mai bine. Eu nu știu nimic, dacă tu ai informația sau cineva ți-a zis ție, să îți spună ăla. Pentru ce mă mai suni pe mine? Dacă tu ai informația de la cineva, să îți povestească ăla cum s-a întâmplat. Pentru ce mă suni pe mine? Tu altceva mai bun nu iți găsești să faci? Ai altceva mai bun de făcut sau nu? Dacă tu ai informația că s-a întâmplat ceva, sună-l pe ăla care ți-a zis. Ce să comentez eu dacă eu nu știu nimic? Ce altercație? Ce bătaie? Eu nu știu nimic. Nu știu cum ai putut lucra la mine la ziar. Chiar nu pot să îmi dau seama cum te-am putut ține angajată. O dai din puț în lac”.

  Desigur, după cum ne așteptam, atacul la persoană din partea lui Ovidiu Palcu a venit

  …în ziarul pe care acesta îl conduce, astăzi, acolo unde au fost publicate mai multe articole prin care patronul Inteco Holding este ridicat în slăvi, iar cei care nu sunt de acord cu abordarea sa… „puși la pământ”. Îl felicităm pe această cale pentru donațiile sale, însă nu despre asta este vorba, ci despre comportamentul pe care l-a avut față de o altă persoană, fie ea și cu o condamnare „la activ”.

  Mai mult, considerăm că acele articole nu înseamnă un drept la replică atât timp cât noi i-am oferit acest drept. În plus, nu ni se pare nici foarte curajos faptul că unii au capul plecat, ne referim la redactori care acum lucrează în acea redacție și și-au dat demisia la zi, tocmai din același motiv din cauza căruia au mai plecat și alții, în ciuda faptului că la momentul respectiv considerau ziarul o „broșură în care se scriu doar afacerile patronului”. Și… probe avem destule, dar ne-am gândit că unii redactori de acolo sunt nevinovați sau…

  Cât despre lucrările de construcții ale domnului Palcu… ne-am propus ca săptămâna viitoare să facem mai multe vizite în județ, în destule localități, fiindcă am primit zeci de telefoane de la oameni care ne-au prezentat „realizările” din ultimii ani, cu materiale de „ultimă generație” – unele neplătite chiar și azi, din motive aproape identice… dar vă mai ținem în suspans puțin.

  Revenim la prezent. Cum spuneam, sunt unele voci care nu acceptă faptul că așa ceva se poate întâmpla, iar dacă s-a întâmplat cu siguranță cel agresat „a meritat”. Părerea noastră este că nimeni nu merită să plece bătut dintr-un birou și că atât timp cât există acte și o înțelegere, aceasta trebuie respectată.

  Pe de altă parte, adică, dincolo de păreri, care pot fi subiective, actuala legislație nu prevede, printre sancțiunile pentru livrarea altor mărfuri decât cele contractate, bătaia. Sau, nu știm noi să prevadă. Dar cine suntem noi să ne dăm cu părerea?

  Și pentru că nu asta este treaba noastră, vă spunem că, printre probele de la dosarul înaintat împotriva lui Ovidiu Palcu se află și o înregistrare care surprinde dialogul care a avut loc între Ovidiu Palcu și Stelian Tulcan, dar și momentele în care Andreia Moisa (nota red. angajată în firma Inteco Holding) intervine.

  S.T.: Ovidiu, mi-e martor Dumnezeu că am vrut să lucru cu tine și am făcut efortul ca să putem colabora. Mi-ai spus să îți dau de probă și ți-am zis ca nu am CTL (combustibil termic lichid) și ți-am făcut ofertă la CL (combustibil lichid).

  O.P.: Eu ți-am spus că nu bag CL. Tu chiar crezi că noi suntem proștii tăi? Cum să îți dau eu ție mă 5700 pe CT când eu iau CTL cu 5500? Tu nu ești sănătos la cap?

  S.T.: CT-ul e la 4700. Aia a fost altă marfă Ovidiu. Au fost alte prețuri și era 6000 și ceva atunci.

  O.P.: Și ce mi-ai dat tu mie? CL sau CTL?

  S.T.: (…) Tu m-ai rugat frumos să îți dau material pentru probe. Ți-am dat patru mașini de marfă. Dă-mi marfa înapoi.

  O.P.: Tu ți-ai luat banii pe marfă, ce să îți dau înapoi? Vrei să te duci înapoi de unde ai venit? (…) Tu minți respirând. Tu minți respirând. Tu minți respirând.

  S.T.: Așa să îmi ajute Dumnezeu.

  O.P.: Măcar nu mai spune că ești pocăit. Tu vrei să mergi înapoi de unde ai venit? În doi pași ești acolo.

  S.T.: La un pas ești tu. (…) Ți-am adus patru livrări de marfă de combustibil. Dacă nu e bună o iau înapoi.

  O.P.: Eu ți-am plătit CTL nu CL.

  S.T.: E scris în hârtii CL. Nu e scris altceva în hârtii. Plătește-mi bitumul. Dacă te simți înșelat de marfa mea, dă-o înapoi. Fă stornare de marfă.

  În continuare, cei doi s-au certat în ideea în care Ovidiu Palcu s-ar fi folosit de marfa, ca mai apoi să își arate nemulțumirea, în ciuda faptului că știa de la început că nu este ceea ce și-ar fi dorit, acceptând propunerea înaintată de Stelian Tulcan. De altfel, pe lângă invocările legate de frica de Dumnezeu, spre finalul înregistrării se aude cum Stelian Tulcan menționează agresiunea și faptul că a fost lovit cu pumnii și cu picioarele (se și aude când întreabă de ce este lovit), asta după ce Ovidiu Palcu urlă de câteva ori la el ca să iasă din birou.

  Puteți asculta înregistrarea de mai jos, care ne-a fost pusă la dispoziție de Stelian Tulcan, cel care a făcut plângerea penală:

  Discuția cu Ovidiu Palcu, contactat telefonic de Special Arad:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Povestea asta ma captivat,astazi si nu din articolul anterior.Am citit articolul anterior fara mare interes,dar dupa articolul de astazi sunt o gramada de neconcordante.De ce nu sa stiut de inregistrare din articolul anterior si inregistararea pare fii de la microfon sau cel putin nu sunt expert.Nu stiu problema lor ,care la care a dat teapa,dar daca intra cineva la mine in casa sa ma jigneasca sau sa jigneasca o doamna in fata mea il scoteam in suturi pe geam si nu pe usa.Nu-l cunosc pe acest Palcu si nici nu vreau sa o fac ,dar in ultimul timp sunt satul de presa romanesca facuta la comanda ,cautand scandaluri si manipulari.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Stați cuminți! A omorât 2 oameni cu mașina și nu a pățit nimic (morții au fost vinovați). Or fi trecut ei prin loc nepermis, dar viteza lui nu a anchetat-o nimeni. Doar era prim-procuror, tot un Palcu. Așa că nu o să pățească nimic, nici acuma. Psd+Pnl = corupție, fară sistem de sănătate, făra învățământ, fără respectarea legilor, fără nimic ce e normal într-o societate.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Nu stie multa lume cata frauda si nelegalitati a facut palcu asta la Sebiș împreună cu Feies :)) insela pana si angajatii cu banii de salar, probabil de asta a si plecat din zona ca stia toata lumea ce jeg de om e
   in momentul actual palcu si tucudean detin 95% din campia sebisului si alte poate sute de terenuri…

   +4 voturi
   +1
   -1
  4. Ca doamna jurnalista, care a scris atât articolul anterior cât și ăsta a fost cândva în solda lui Palcu, sunt mulți „jurnaliști” în Arad. Toți scriu la comanda stăpânilor. În Arad nu există presă liberă doar interesată. Așa au ajuns indivizi ca palcu și falca și bâlcea și fifor si alții – niște analfabeți funcționali și gunoaie de joasă speță – să conducă satul de pe Mureș. Aceste articole sunt prea puțin, prea târziu pentru urbe. „Felicitări” și jurnaliștilor aflați în solda unora și altora pentru cine ne conduce.

   +5 voturi
   +1
   -1
  5. Dacă vreți sa vedeți ce lucrare a făcut domnul Palcu , luați legătura cu oameni ce locuiesc in Timișoara , str. Ion Ionescu de la Brad , nr 11A, și o sa vedeți cum in bloc nou construit de 2 ani ploua in apartamente , apa fără presiune și multe alte probleme .

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.