Consiliul Județean sărbătorește Ziua Independenței și Ziua Europei. Când va avea loc evenimentul

  de Special Arad | 6 May 2022, 12:53 PM | Administraţie

  0

  În cadrul evenimentelor prilejuite de împlinirea a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean, ziua de 9 Mai reprezintă un reper aparte. Pentru a omagia această dată-referință în istoria României, Consiliul Județean organizează mai multe manifestări culturale și educative.

  9 mai reprezintă o zi specială în Istoria României și în cea a Europei. Independența și prezența în marea familie a Uniunii Europene reprezintă două borne istorice importante pentru noi, ca națiune și ca țară. Cu acest prilej, la sediul instituției, în cadrul «Săptămânii Porților Deschise», pe lângă manifestările programate, vom dezveli și o plachetă aniversară, care marchează 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Arad. Îi invităm și pe această cale pe toți ”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 11.00, cu intonarea Imnului național, iar programul conține dezvelirea plachetei omagiale, o expoziție foto cu imagini de arhivă, un tur al instituției și un spectacol de marionete dedicat celor mici. De asemenea, începând cu ora 12.00, va avea loc o interesantă dezbatere, protagoniști fiind elevi de liceu, cu tema „Rolul și influența UE în legislația națională”, eveniment organizat de Asociația Pro-Debate.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.