miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul Județean confirmă: Blue Air va opera 14 curse către patru rute, în fiecare săptămână, de pe Aeroportul din Arad

  de Special Arad | 8 iunie 2022, 8:29 AM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  0

  La finalul lunii mai, Special Arad anunța în exclusivitate că s-au intensificat discuțiile între Consiliul Județean Arad și operatorul privat de zbor Blue Air, momentul semnării contractului fiind mai aproape decât niciodată în ultimii ani. Iată că marți, 7 iunie, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a adus și oficial vestea: compania aeriană va opera 14 curse săptămânale la Arad.

  „Paris, Stuttgart, Milano și zilnic București! Relansăm zborurile de linie de pe Aeroportul din Arad!
  Compania Blue Air va opera 14 curse către patru rute, în fiecare săptămână, de pe Aeroportul din Arad. Rutele alese de operatorul aerian sunt Arad-Stuttgart (trei curse pe săptămână), Arad-Milano Bergamo (două curse pe săptămână), Arad-Paris Charles de Gaulle (două curse pe săptămână) şi Arad-Bucureşti Otopeni (şapte curse pe săptămână).
  Prin contractul pe care îl va semna cu Consiliul Județean, Blue Air se obligă prin contract să opereze aceste curse cel puţin 12 luni de zile de la primul zbor al companiei care va decola de pe Aeroportul Arad, nu mai târziu din noiembrie 2022.
  Comisia Europeană a aprobat alocarea unui ajutor de stat de către Consiliul Judeţean Arad către companii de transport aerian care au fost afectate de pandemia de Covid. Milionul de euro nu putea fi încasat de o singură firmă, valoarea maximă a ajutorului pentru fiecare societate în parte fiind de 600.000 de euro. După ce Consiliul Judeţean a anunţat alocarea acestui ajutor, Blue Air şi-a propus să îl acceseze și va primi 600.000 de euro”, a scris Iustin Cionca pe pagina sa de Facebook.

  Citește și: Zboruri spre patru destinații, printre care Paris și București, de pe Aeroportul Arad! Contractul cu Blue Air este la un pas de parafare – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.