duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul Județean cere Apelor Române îndiguirea sau regularizarea Crișului Alb, între Dieci și Revetiș

  de Special Arad | 15 februarie 2021, 1:57 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Wikipedia)

  COMUNICAT Consiliul Județean Arad a solicitat astăzi, printr-o adresă înaintată Administrației Națională „Apele Române”, respectiv Administrației Bazinale de Apă Crișuri, să se ia măsuri în vederea efectuării unor lucrări specific (îndiguiri, regularizări de albie, consolidări de maluri) pentru apărarea împotriva inundațiilor între localitățile Dieci și Revetiș. Aici, în perioada precipitațiilor abundente, se produce refularea râului colector Crișul Alb, fiind afectate în mod regulat culturile agricole și infrastructura drumului județean 708. Așa s-a întâmplat și zilele trecute.

  Am mai spus-o și cu alte ocazii, nu este suficient că reparăm pagubele produse de inundații. Autoritățile locale și cele județene au nevoie de sprijinul și implicarea imediată a autorităților naționale pentru a preveni inundațiile, și în zona Dieci-Revetiș, dar și în alte locuri din județ unde într-un mod foarte păgubos efortul se concentrează pe remedierea pagubelor și nu pe prevenție. Eu știu că este mai scump pentru stat să îndiguiască sau să regularizeze albiile, pentru că sunt cheltuieli foarte mari care trebuie plătite deodată. Se mizează, ca într-o loterie, pe noroc: poate anul acesta nu vor fi inundații și suntem scutiți de cheltuiala cu despăgubirile. Această atitudine trebuie să înceteze, am sesizat asta și la inundațiile din Conop și Bârzava, de anii precedenți, o spun și acum. Am solicitat parlamentarilor PNL să preia această problemă și sper că se va înțelege și la București că locuitorii zonelor indundabile nu pot fi lăsați la nesfârșit la voia hazardului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.