joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul European se mută într-un „ou” cu un interior hipercolor

  de - | 10 decembrie 2016, 5:06 PM | Internaţional | Video

  0

  Consiliul European are un nou sediu. Se numeşte simplu „Europa” şi, potrivit arhitecţilor care au lucrat la el, clădirea este un simbol al bucuriei.

  Clădirea are forma unui ou, situat în interiorul unui cub cu pereţi din sticlă. Detaliu interesant, este vorba de 3.750 de ferestre prevăzute cu rame din lemn reciclat, adus din toate statele Uniunii Europene.

  Situată la câţiva paşi de fostul sediu al Consiliului European, construcţia este una ultramodernă. E prevăzută cu 600 de panouri solare, colectează şi foloseşte apa de ploaie şi îşi autoreglează umiditatea şi temperatura. Sunt detalii care vin şi cu un preţ pe măsură – 320 de milioane de euro a costat clădirea, cu 80 de milioane mai mult decât era prevăzut.

  Sursa foto: EurActiv

  Sursa foto: EurActiv

  Primele întâlniri din noul sediu vor avea loc în luna ianuarie, iar cel dintâi summit desfăşurat aici va fi cel din martie, potrivit Digi 24.

  mszoyxnoptjkzjniymi2zjg3ntrhywnhzdy3ngfknzmzymq2mdll

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.