marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Consilierul Cătălin Costea, despre lipsa lifturilor la Municipal și ORL: Este inacceptabil ca în secolul XXI pacienții să fie transportați cu cearceaful sau prelata!

  de Raluca Medeleanu | 17 aprilie 2021, 1:30 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  În cadrul ședinței de Consiliu Local în care s-a supus la vot bugetu municipiului pentru anul 2021, consilierul Cătălin Costea (USR PLUS) a adus în discuție o problemă care persistă de ani de zile: lipsa lifturilor în clădirea fostului Spital Municipal și în spitalul ORL, acesta spunând că pacienții sunt transportați la etaj cu ajutorul cearceafurilor, a prelatelor sau a pompierilor ISU.

  „Pacienţii sunt transportaţi de la etajul I cu cearşaful, cu prelata. Uneori este necesar ajutorul pompierilor! (…)Este inacceptabil în secolul XXI!”, a spus Costea.

  Consilierul a amintit că încă din anul 2018 există întocmită documentația DALI pentru a construi lifturi în cele două unități spitalicești menționate, iar primarul Călin Bibarț i-a spus că municipalitatea își ia angajamentul ca anul acesta să treacă la treabă.

  Costurile estimate în documentația respectivă sunt în jur de 1.600.000 lei și ar acoperi atât banii necesari pentru construirea lifturilor cât și pentru achiziționarea unor rampe pentru persoanele cu dizabilități.

  În ceea ce privește Spitalul ORL, acesta se află în proces de reabilitare exterioară încă de vara trecută, având termenul de finalizare al lucrărilor 26 iunie 2021. Investiția se ridică la 613.000 de euro. O reabilitare a clădirii fostului Spital Municipal (astăzi în administrarea Spitalului Județean, dar ca imobil în proprietatea Primăriei Arad) s-a adus în discuție în cadrul conferinței de presă susținută de primar, viceprimar și consilierii USR PLUS, PMP și UDMR, în data de 15 aprilie. Rămâne de văzut când se vor și concretiza planurile.

   

  Citește și: Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a celor două clădiri care găzduiesc secțiile ORL și Dermatologie 

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.