duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Consilierii USR PLUS insistă pe necesitatea transparenței, cerând Primăriei să transmită live toate ședințele CLM

  de Raluca Medeleanu | 27 martie 2021, 10:05 AM | Politikos

  0

  (foto: playtech.ro)

  Ultima ședință de consiliu local s-a lăsat și cu o ceartă între consilierii USR PLUS și primarul Călin Bibarț, mărul discordiei fiind transmiterea live a ședinței.

  Consilierii USR PLUS au cerut Primăriei să transmită de acum live, pe Facebook, toate ședințele CLM, ca toți cetățenii care nu au posibilitatea să participe fizic, să poată afla tot ce se stabilește în CLM, lucru care a fost refuzat de primar, în primă fază sub motivul că municipalitatea nu dispune de astfel de dotări, iar ulterior, când aceștia au sugerat că pot să se ocupe ei de acest lucru, cu telefonul, a insistat că sala de ședință nu este platou de filmare. Bibarț a exemplificat cu modul în care se desfășoară și ședințele din Parlament unde, conform legii, presa are permisiunea să fotografieze și să filmeze doar primele cinci minute.

  Consilierul local Siegfried Mayer a trimis și o cerere oficială în scris, iar răspunsul a venit semnat de directorul executiv Claudia Macra și purtătorul de cuvânt Ralu Cotrău, care au reiterat neexistența echipamentelor pentru astfel de transmisiuni, însă au dat de înțeles că există în plan o astfel de achiziție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.