Consilierii s-au arătat mulțumiți de reorganizarea „de fațadă” a municipalității

  de Raluca Medeleanu | 22 July 2021, 1:10 PM | Administraţie

  0

  Așa cum preconizam, marele tărăboi cu reorganizare angajaților din cadrul Primăriei municipiului Arad și instituțiile subordonate a fost produs mult zgomot pentru nimic. Nu se mai face nicio concediere, iar schimbările sunt doar niște mutări și retrogradări din funcțiile de conducere.

  Dacă la ședința trecută, în care se ceruse retragerea proiectului inițial al organigramei de pe ordinea de zi, consilierii locali au fost foarte vocali, exprimându-și clar și răspicat opiniile și propria viziune asupra modului în care trebuie să arate și funcționeze administrația locală, în ședința de astăzi, 22 iulie, a fost liniște și pace. În afară de o intervenție scurtă a Lilioarei Stepănescu, secretarul general al Municipiului Arad, nu a mai simțit nimeni să aducă nicio completare asupra subiectului respectiv.

  Stepănescu a ținut să aducă lămuriri asupra unor memorii privitoare la Direcția de Asistență Socială (DAS). Printre altele, o problemă semnalată a fost că în perioada stării de urgență și de alertă au fost închise centrele de zi pentru vârstnici, despre care a ținut să explice că sunt doar suspendate temporar și nu desființate. În ceea ce privește personalul angajat acolo, acesta deși nu mai avea activitate primea în continuare salariu, astfel că s-a luat decizia să fie mutat tot temporar la serviciul de prestații sociale, unde – în contextul pandemiei – este nevoie de mai mulți angajați. Un alt lucru semnalat într-unul dintre memoriile respective și dezmințit de Lilioara Stepănescu este că șefa de la serviciul persoane cu dizabilități ar fi în incompatibilitate întrucât are o funcție publică și. în același timp, are activități private, cu familia sa, la centre particulare pentru vârstnici.

  Revenind la reorganizarea posturilor, acum mult mai puțin spectaculoasă decât au fost pregătiți arădenii să creadă în toate aceste luni, a fost împărțită pe trei proiecte separate care au vizat DAS, Centrul Municipal de Cultură și Cantina Municipală unde – repetăm – concedieri propriu-zise nu se mai fac deloc. Proiectele au trecut toate cu același mod de votare: 16 voturi pentru și 7 abțineri (din partea USR PLUS).

   

   

  Citește și articolul de culise: Anunțată ca marea realizare a anului 2021, reorganizarea din Primăria Arad a făcut „fâs” 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.