Consilierii locali se vor întruni în ședință pentru actualizarea taxelor și impozitelor la nivelul inflației, plata unor cotizații, dar și mărirea numărului de burse la o școală

  de Raluca Medeleanu | 16 martie 2020, 11:13 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Consiliul Local Municipal se va întruni într-o ședință ordinară vineri, 20 martie, pentru a supune la vot un număr de 32 de puncte aflate pe ordinea de zi, dintre care menționăm un proiect de hotărâre ce prevede aducerea taxelor, impozitelor și amenzilor la o sumă actualizată, potrivit creșterii inflației, apoi o serie de plăți pe care municipalitatea trebuie să le achite către diferite asociații și organizații în care este membru și, nu în ultimul rând, mărirea numărului de burse alocate la o școală din municipiu.

  „Se aprobă indexarea pe baza ratei inflaţiei a impozitelor și taxelor locale, precum și a limitelor amenzilor care se fac venit la bugetul local aplicabile în anul fiscal 2021, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre 23 din 20.03.2020. Calculele estimate sunt calculate cu o rată a inflației de 3,8% și le puteți consulta în tabelele din documentul de mai jos:

  View Fullscreen

  Plăți și cotizații

  Dintre celelalte proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței menționăm aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli, pentru anul 2020 pentru Compania de Transport Public (venituri: 57,150.00 lei; cheltuieli:56,841.00 lei) și Gospodărirea Comunală Arad (venituri: 9,835 lei ; chltuieli: 9,815 lei), aprobarea plății cotizațiilor aferente anului 2020 către unele asociații și organisme la care Municipiul Arad deține calitatea de membru (către Alianţa Oraşelor Europene de Cultură – AVEC în valoare de 4.500 lei; către Asociația „Automotivest”, în valoare de 1.500 de lei; către Asociația ”Cluster Regional Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC) – Regiunea Vest Romania” care este de
  5.000 de lei), aprobarea plății cotizației ce îi revine Municipiului Arad pentru anul 2020 în calitate de membru al „Rețelei Polis – Rețeaua Orașelor și Regiunilor Europene pentru Soluții Inovatoare în Transport” (5775 euro), aprobarea plății cotizației ce îi revine Direcţiei de Asistenţă Socială Arad, pentru anul 2020, în calitate de membru al Rețelei Europene Sociale (1135 euro).

  Trei burse noi

  Un alt proiect care va fi supus votului este și cel care vizează stabilirea numărului și al cuantumului burselor acordate în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad, pentru anul școlar 2019 – 2020. Potrivit documentului, numărul total de burse se majorează de la 9219 la 9222, dintre care 7036 dintre acestea fiind Burse de merit. Modificarea are de a face cu o creștere de burse la nivelul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, creștere solicitată de școala respectivă (de la 43 burse la 46 burse).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.