Consilierii locali au votat scoaterea fostei Piețe a Soarelui din administrarea TOP SA. Ar urma construirea unei parcări

  de Raluca Medeleanu | 8 mai 2019, 11:26 AM | Administraţie | Topic special

  0

  În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, organizată astăzi în Sala Regina Maria a Primăriei Arad, a fost votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care se abrogă hotărârea din 2005 care dădea Piața Soarelui în administrarea Târguri Oboare Piețe (TOP) SA, sub motivul  necesității regenerării urbane.

  Când Consiliul Local al Municipiului Arad a luat decizia ca administrarea Pieței Soarelui să fie făcută de S.C. Top S.A., municipalitatea împreună cu noul administrator au încercat revitalizarea acestei zone de servicii, însă fără succes.

  Demolarea construcțiilor existente pe terenul respectiv a fost decis în ianuarie 2018, iar valoarea estimată a lucrărilor de demolare erau estimate, pe atunci, la suma de 335.814.000 lei.

  Potrivit proiectului de hotărâre votat astăzi, se pare că municipalitatea plănuiește să construiască pe suprafața pe care se afla Piața Soarelui, din cartierul Micălaca, o parcare cu etaj.

  „Pe terenul în suprafață de 7.200 mp, aferent fostei Pieței Solare, poate fi realizată parcare etajată tip Fast Park”, se arată în secțiunea de Expunere de Motive a proiectului de hotărâre votat.

  Citește și „Piața Soarelui a „apus” în plină zi. N-a mai „rămas” decât langoșul…”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.