Consilierii locali au votat proiectul de reabilitare a liniei de tramvai dintre Podgoria și Micălaca, zona 300

  de Raluca Medeleanu | 26 martie 2019, 12:01 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Proiectul de hotărâre ce prevede înlocuirea liniei de tramvai și a rețelei aeriene aferente, pe tronsonul Podgoria – Micălaca, zona 300, a fost votat în unanimitate de către consilierii locali, astăzi, în cadrul ședinței din Sala Ferdinand a Primăriei Arad. Reabilitarea s-ar ridica la peste 30 milioane de lei.

  Potrivit proiectului, lungimea totală a tronsonul Piața Podgoria – Pasaj Micalaca – Micalaca Zona 300, este de 4287 m cale simplă, repartizată pe 2 sectoare, după cum urmează: sectorul Piața Podgoria – Pasaj Micălaca: 691 m cale dublă (1382 m cale simplă), respectiv sectorul Pasaj Micălaca – Micălaca zona 300 (inclusiv buclă): 1225 m cale dublă (2450 m cale simplă), la care se adaugă 395 m cale simplă (buclă întoarcere) și încă 60 m cale simplă.

  Primul pas în vederea reabilitării liniei l-a reprezintat aprobarea actualizării studiului de fezabilitate, a caracteristicilor și a indicatorilor tehnico-economici, care fac parte integrantă din proiectul de hotărâre votat de consilieri.

  Momentan nu avem o dată exactă a începerii lucrărilor, însă Primăria arată în proiect că valoarea totală a investiţiei se ridică la 30.540.290,36 lei (TVA inclus), iar durata estimată este de 18 luni. Finanțarea investiției se va asigura din bugetul local al Aradului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.