sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Consilierii județeni au aprobat alocarea a încă 8 milioane lei pentru modernizarea interioară a muzeului

  de Special Arad | 27 septembrie 2023, 5:54 PM | Administraţie

  0

  Consilierii județeni au aprobat în ședința de astăzi alocarea a încă 8,8 milioane de lei pentru finanțarea proiectului „Reparații interioare spații expoziționale, depozitare și birouri”. Această sumă se adaugă celor 12,7 milioane alocate în prima etapă, la demararea lucrărilor de modernizare.

  Se estimează ca lucrările de modernizare să se finalizeze până la sfârșitul acestui an.

  Interiorul Complexului Muzeal Arad nu a mai fost astfel modernizat de acum 50 de ani.

  „Acum descoperim frumusețea sălilor, maiestuozitatea lor, așa cum a fost concepută de arhitectul Ludovic Szantay, abia cum ne dăm seama ce comoară arhitecturală, dar și ce bogății istorice și culturale au stat departe de ochii arădenilor.

  Reparațiile sunt ample. Vom avea aceeași secție de istorie, dar într-o altă imagine, cu gadget-uri noi, instalații de realitate augmentată și panouri interactive. Vom avea secția de Istorie a Aradului, istorie medievală, terminând cu partea din 1918. Vom avea și secția de arheologie renovată, iar Muzeul Revoluției din ’89 va fi pus într-o altă lumină.

  Transformarea Complexului Muzeal n-ar fi putut fi realizată fără aceste investiții în infrastructură, care s-au realizat de la nivel de parchet până în tavan, inclusiv punerea în valoare a pereților, a coloanelor, dar și implementarea măsurilor de siguranță și economie, precum respectarea normelor ISU sau o eficiență energetică sporită”, a spus Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.