sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Consilierii județeni au votat „eject!” pentru cumpărarea Teatrului Vechi

  de Raluca Medeleanu | 29 ianuarie 2021, 1:47 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Loja Teatrului Vechi, partea dinspre stradă

  Așa cum am anunțat, astăzi, 29 ianuarie, a avut loc ședința de Consiliu Județean care a avut pe ordinea de zi, printre altele, și proiectul de hotărâre prin care Consiliul Județean renunță la dreptul de întâietate pentru cumpărarea Teatrului Hirschl, cunoscut arădenilor ca Teatrul Vechi.

  Supunerea la vot a proiectului de neexercitare a dreptului de preemțiune pentru imobilul de pe strada Gheorghe Lazăr nr.3 a venit într-un context oarecum paradoxal, întrucât la începutul săptămânii Consiliul Județean a emis un comunicat în care a dat de înțeles că este interesat de preluarea monumentului istoric. Astăzi, proiectul mai sus menționat a trecut însă de votul consilierilor județeni, chiar dacă cei de la USR PLUS s-au opus, iar cei de la UDMR s-au abținut de la vot. Este oarecum clar că în această perioadă cultura nu este defel o prioritate pentru autoritățile locale, chiar dacă declarațiile publice lasă de înțeles altceva.

  Din fericire însă, șansa ca Teatrul Vechi să fie readus la viață nu este inexistentă, chiar dacă nu instituțiile publice arădene vor fi cele care să culeagă laurii. Așa cum a declarat și Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, la ora actuală există un investitor privat care este interesat de cumpărarea vechiului teatru.

  Din informațiile pe care le deținem, ar fi vorba de un investitor german, care mai are proprietăți în municipiu și județ, și care ar fi dat deja un avans în luna decembrie a anului 2020. Prețul pe care îl cer cei doi proprietari ai monumentului istoric este de 200.000 de euro. Sperăm că în urma acestei achiziții, viitorul proprietar va reuși să readucă la gloria de altădată impozanta clădire barocă, acum o rușionasă ruină, veche de 204 ani.

  teatrul hirschl inceput de secol XX
  (Teatrul Hirschl la începutul secolului XX)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.