Consilierii județeni au aprobat proiectul „Centurii ocolitoare a orașului Lipova”

  de Special Arad | 17 august 2020, 1:56 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Valea Mureșului, având orașul Lipova în centrul ei, reprezintă pentru conducerea Consiliului Județean Arad o zonă strategică. În ultimii patru ani s-au creat două legături cu județul Timiș, prin Zăbalț și Neudorf, iar cea de a treia – Lipova-Cuvejdia-limită județ – este în licitație. Centura ocolitoare a orașului Lipova reprezintă o nouă investiție pe care Consiliul Județean preconizează să o realizeze. În acest scop, consilierii județeni au aprobat, printr-o Hotărâre de Consiliu, promovarea proiectului „Centura ocolitoare a Orașului Lipova – Legătura DN 7 – A1”.

  „Odată cu adoptarea acestei Hotărâri, vom putea accesa fonduri europene pentru întocmirea documentației necesare construirea acestei centuri ocolitoare. Ne dorim revitalizarea Văii Mureșului, dezvoltarea economică a zonei și crearea Polului de Dezvoltare Lipova/Valea Mureșului, iar primul pas îl reprezintă crearea unei infrastructuri rutiere moderne și durabile”, a declarant Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Prin acest proiect se va facilita accesul localnicilor la autostrada A1 (se va asigura conectivitatea între DN7 și A1) și se va devia traficul greu din orașul Lipova, trafic generat în parte și de balastierele din zonă, iar timpul de traversare a orașului se va reduce semnificativ. Populației din această zonă i se va asigura accesul mai facil către serviciile de sănătate, activităţi culturale şieducaţie aflate în Municipiul Arad, dar și către locurile de muncă aflate în zona industrială Lipova sau în Municipiul Arad. Turiștii care vor să viziteze obiectivele turistice din această zonă vor beneficia de o infrastructură modernizată și timp redus de deplasare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.