Consilierii au votat alocarea a peste 8 milioane de lei pentru CET Hidrocarburi din bugetul local. Deocamdată nu se pornește căldura în locuințe…

  de Raluca Medeleanu | 28 septembrie 2018, 11:46 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  În această dimineață, Consiliul Local Municipal s-a întrunit într-o ședință extraordinară de îndată, menită să rezolve plata în avans a subvențiilor către CET Hidrocarduri SA.

  Mai exact, consilierii au votat în unanimitate plata din bugetul local a 8.300.000 lei, în avans, către CET Hidrocarburi pentru ca instituția să achite consumul de gaze naturale către furnizor. Banii din bugetul local se oferă CET-ului cu titlul de „subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică livrată populației”.

  În ceea ce privește pornirea propriu-zisă a încălzirii în locuințele care sunt incluse în sistemul de încălzire centralizat de la CET, ținând cont că s-au înregistrat deja trei nopți consecutive sub temperatura de 10 grade, municipalitatea a afirmat că s-au purtat mai multe discuții cu reprezentanții CET-ului în aceste zile pentru a lua o hotărâre, dar, ținând cont că meteorologii anunță pentru următoarele zile o încălzire a vremii, s-a decis deocamdată amânarea încălzirii locuințelor.

  În cadrul ședinței, unii consilieri au adus în discuție și marile pierderi pe care le înregistrează CET în fiecare an (mai ales în zona Aradul Nou), blamând municipalitatea că a pierdut banii din proiectul elvețian care urmau să fie investiți în proiectul de modernizare a CET-ului. Claudia Macra, city managerul Primăriei Arad, a explicat însă că în această perioadă se lucrează la reluarea proiectului respectiv. Aceasta a explicat că pierderea banilor elvețieni nu are de a face cu incompetența funcționarilor din Primăria Arad (așa cum a fost acuzată), ci din cauza întârzierii procedurii, care a durat în total 18 luni, întârziere care are la bază legislația defectuasă și prea complicată care există în România cu privire la licitațiile publice. Dat fiind faptul că licitația a ajuns acum la final, proiectul, exact în forma în care era de la început, va fi pus în aplicare acum din bugetul local.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. CET = Gaura Neagră a banilor cu dedicație

   Cert și fără echivoc, CET-ul este administrat de un consiliu de administrație ce ori este pus pe FURAT, ori este un exemplu de incompeteță crasă.
   În ambele cazuri, DNA-ul ar avea de depănat multe fire, către „hoituri”, îngropate temporar, ale administrației PDL-iste a filfizonului falcă. Hoții și „angajări a la Dragnea” pe care de cel puțin 10 ani nimeni nu le contestă, nimeni nu le controlează și din care nimeni nu face un #.

   Iar din toate aceste hoții, evoluează pe străzile Aradului o serie de BMW-uri și SUV-uri, țoale scumpe cât pensia pe 6 a luni a unuia ce a muncit 40 de ani, … iar respectivii/ele de abia știu să scrie și să citească.

   Dar ce este și mai curios este că nimeni, din cei îndreptățiți să facă o „Curățenie Mare”, nu își asumă să se atingă de CET. Oare de ce?

   +14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.