miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Conferință științifică națională de Zilele Aradului: „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial“

  de Special Arad | 16 august 2022, 11:41 AM | Administraţie | Cultură | Știri Arad

  0

  Ca în fiecare an, din programul Zilelor Aradului face parte și o conferință științifică națională, dedicată istoriei orașului Arad, în cadrul căreia, pe lângă diverse comunicări care vor fi prezentate de istorici, vor avea loc și lansări de carte și o expoziție, anunță Primăria Municipiului Arad.

  Astfel, marți, 23 august 2022, în sala „Regele Ferdinand“ de la Palatul Administrativ, de la ora 9:30, va avea loc conferința științifică națională „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial“.

  După alocuțiunile în plen, care vor fi prezentate la începutul evenimentului, va fi vernisată expoziția de fotografie „Arad, 3 iulie 1944: Când pământul s-a cutremurat…“, care cuprinde mărturii vizuale ale raidului aerian păstrate în Fototeca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad.

  După vernisajul expoziției, vor avea loc două lansări de carte: „Heraldică teritorială arădeană (1999 – 2021)“, autori: Augustin Mureșan și Ioan Popovici și „Drumul vinului de-a lungul veacurilor în Podgoria Aradului «Miniș Măderat» – O altfel de istorie“, autor: Puiu Emilian Valea.

  De la ora 11:00 sunt programate lucrările sesiunii naționale de comunicări științifice.

  Conferința Științifică Națională „Orașul Arad în timpul celui de-al doilea Război Mondial“ este organizată de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Arad, Complexul Muzeal Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“, Universitatea „Aurel Vlaicu“ Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“ din Arad și Asociația „Ștefan Cicio-Pop“ Arad.

  Mai multe detalii, în caietul-program al conferinței de mai jos:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.