joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Conferința internațională a UAV

  de Special Arad | 7 noiembrie 2022, 2:25 PM | Educaţie

  0

  Conferința cu tema „Siguranța publică și nevoia de capital social ridicat, ediția a IV-a, s-a derulat la finele săptămânii trecute la CJA și UAV. A fost organizată de către Centrul de Cercetare în Drept SARA, în parteneriat cu  Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad și cu finanțare CJA, prin Centrul Județean de Cultură Arad.

  În deschiderea conferinței Înaltpreasfinția Sa, Părintele Ioan (Selegean), Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului a primit Distincția de Excelență INVESTEȘTE ÎN RESURSA UMANĂ, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la dezvoltarea capitalului social uman, acordată de către Consiliul Județean Arad și Centrul de Cercetare în Drept SARA.

  Au fost prezenți la eveniment Înaltpreasfinția Sa Părintele Ioan, Mitropolit al Banatului;  Înaltpreasfinţia Sa Părintele Timotei, Arhiepiscopul Aradului; Preasfinţia Sa Părintele Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului;  europarlamentarul Gheorghe Falcă;  președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca; prorectorul Universității „Aurel  Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Stoica Codruța; general de brigadă (r), dr. Iancu Nicolaie, președinte al Centrului de Cercetare în Drept SARA; prof.univ.dr.habil.Iancu Elena-Ana, fondator al conferinței (2019) și director al proiectului.

  În deschiderea lucrărilor, mesajul de salut din partea Universității “Aurel Vlaicu” din Arad, a fost adresat on line, de rectorul UAV, Ramona Lile. „Siguranța publică este o tematică de larg interes care ne privește pe fiecare în parte, fie că suntem de partea celor care trebuie să o asigure, fie că suntem de partea beneficiarilor, a celor pentru care siguranța publică înseamnă garanția securității vieții. Siguranța publică este garantul libertății noastre de a visa, de a acționa, de a trăi respectând și fiindu-ne respectate drepturile” a punctat rectorul UAV.

  Studiile prezentate în cadrul conferinței se vor publica în revista conferintei International Journal of Legal and Social Order: https://ijlso.ccdsara.ro/index.php/international-journal-of-legal-a

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.