marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Condamnați la închisoare pentru că i-au bătut pe polițiștii locali care le cereau să poarte masca de protecție

  de - | 13 noiembrie 2021, 5:27 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Patru bărbaţi care au lovit trei poliţişti locali şi i-au împiedicat să reţină un scandalagiu au fost condamnaţi la pedepse minore cu închisoarea, deşi faptele pentru care au fost judecaţi sunt dintre cele mai grave: ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lipsire de libertate în mod ilegal.

  Indivizii care au făcut anul trecut un scandal monstru în Piaţa Centrală din Bârlad, în ajunul Crăciunului, şi au agresat trei poliţişti locali, au fost condamnaţi de Judecătoria Bârlad. Decizia instanţei, pronunţată pe 12 noiembrie, nu este definitivă. Gheorghiţă Nistor, cel de la care a pornit scandalul pentru că a refuzat să poarte mască de protecţie, a primit 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. La pedeapsă s-a adăugat şi un rest dintr-o condamnare anterioară, de 9 luni de închisoare pentru distrugere.

  Viorel Butnaru, din Bârlad, a fost condamnat pentru cinci fapte (trei de ultraj, una pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi una pentru lipsire de libertate în mod ilegal), iar prin contopire a rezultat o pedeapsă de 1 an şi 2 luni, în regim de detenţie.

  Eduard Marian Trufea, tot din Bârlad, a primit pentru trei fapte de ultraj, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi lipsire de libertate în mod illegal, 2 ani şi 5 luni de închisoare cu executare.

  Jan Petrişor Chiriac, din comuna Băcani, a fost condamnat la 1 an şi 5 luni cu executare pentru două fapte de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar Alex Petrişor Chiriac, din aceeaşi localitate, a primit 1 an şi 2 luni, cu executare.

  Pe 24 decembrie 2020, când Piaţa Centrală din Bârlad era extrem de aglomerată, un tânăr care nu purta mască (Gheorghiţă Nistor), a fost oprit de doi poliţişti locali, care tocmai explicau unor cetăţeni că este obligatoriu să se poarte masca de protecţie, la acel moment fiind instituită starea de alertă, scrie Vremea Nouă.

  Citeste mai mult: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.