vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Condamnat la închisoare pe viață! A fost selecționerul naționalei de fotbal a Chinei în 2021

  de - | 24 februarie 2024, 7:04 PM | Sport

  0

  Fost fotbalist în Anglia, la Everton și Sheffield United, Li Tie a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a recunoscut în direct la televiziunea chineză că și-a cumpărat, la propriu, succesul din cariera de antrenor.

  Li Tie a admis că a plătit 400.000 de euro pentru a fi instalat în funcția de selecționer al Chinei. De asemenea, a recunoscut că a aranjat o serie de meciuri pentru a obține rezultate favorabile echipelor de club pe care le-a pregătit.

  Hebei FC și Wuhan Yangtze sunt echipele de club antrenate de Li Tie, selecționer al Chinei între ianuarie 2020 și decembrie 2021. Pentru faptele sale de dare de mită și corupție, Li Tie a fost condamnat la închisoare pe viață în țara natală, scrie Daily Mail.

  „Regret foarte mult. Trebuia să-mi țin capul în pământ și să urmez calea corectă, însă am făcut lucruri care erau comune atunci în fotbal.

  Pentru a obține rezultate, am influențat arbitri, am mituit jucători și antrenori adverși. Uneori se înțelegeau conducerile cluburilor între ele. A devenit un obicei, apoi o dependență”, spunea Li Tie, scrie digisport.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.