luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Condamnare la moarte pentru cinci persoane implicate în uciderea jurnalistului Khashoggi

  de - | 23 decembrie 2019, 12:40 PM | Internaţional

  0

  O instanță din Arabia Saudită a decis, luni, condamnarea la moarte a cinci persoane în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, anul trecut, într-un consulat din Turcia, transmite BBC.

  Jamal Khashoggi, un cunoscut critic al guvernului saudit, a fost ucis în octombrie 2018, la scurt timp după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, pentru reînnoirea vizei.

  El ar fi fost ucis de către o echipă de agenți saudiți.

  11 persoane au fost trimise în judecată, iar în cazul a cinci dintre ei judecătorii au decis condamnarea la moarte. Alți trei au fost condamnați la 24 de ani de închisoare, se arată într-un comunicat al procurorului de la Riyad. Identitatea acestora nu a fost dezvăluită și nici nu a fost precizat rolul lor în asasinat.

  Uciderea sa a ridicat tensiunile dintre Arabia Saudită și Turcia, în contextul în care președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că autoritățile turce au înregistrări audio cu ce i s-a întâmplat jurnalistului în consulat.

  Mai multe detalii pe digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.