Condamnare la moarte pentru cinci persoane implicate în uciderea jurnalistului Khashoggi

  de - | 23 decembrie 2019, 12:40 PM | Internaţional

  0

  O instanță din Arabia Saudită a decis, luni, condamnarea la moarte a cinci persoane în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, anul trecut, într-un consulat din Turcia, transmite BBC.

  Jamal Khashoggi, un cunoscut critic al guvernului saudit, a fost ucis în octombrie 2018, la scurt timp după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, pentru reînnoirea vizei.

  El ar fi fost ucis de către o echipă de agenți saudiți.

  11 persoane au fost trimise în judecată, iar în cazul a cinci dintre ei judecătorii au decis condamnarea la moarte. Alți trei au fost condamnați la 24 de ani de închisoare, se arată într-un comunicat al procurorului de la Riyad. Identitatea acestora nu a fost dezvăluită și nici nu a fost precizat rolul lor în asasinat.

  Uciderea sa a ridicat tensiunile dintre Arabia Saudită și Turcia, în contextul în care președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că autoritățile turce au înregistrări audio cu ce i s-a întâmplat jurnalistului în consulat.

  Mai multe detalii pe digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.