duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Concluziile lui Gyuszi Balint: „Ne-am atins toate obiectivele în Antalya”

  de Lucian Dănilă | 14 ianuarie 2023, 5:17 PM | Sport

  0

  UTA a încheiat perioada de pregătire centralizată din Antalya și o așteaptă o a doua jumătate de sezon infernală mai ales dacă ne raportăm la situația din clasamentul Superligii a echipei arădene.

  Gruparea arădeană a disputat ieri un ultim meci de pregătire în compania echipei din Kazahstan, Kyzylzhar, o echipă modestă aflată la startul pregătirilor, o echipă pe care UTA a tratat-o precum la un meci oficial și a învins-o clar cu 3-0.

  Marcatorii au fost trei jucători din compartimentul ofensiv, Keșeru, Barbosa și Postolachi. „Un meci bun, în care, în linii mari, ne-am atins obiectivele. E drept că și adversarul a fost destul de modest, din ce am înțeles, sunt abia la începutul pregătirilor. Contează ce am făcut noi şi în principiu băieții s-au preocupat foarte mult să aplice ceea ce lucrăm la antrenament. M-am bucurat că în prima repriză am reușit să ținem jocul destul de mult în jumătatea adversă, am marcat două goluri, am mai fi putut să profităm și de alte situații. În repriza a doua au fost momente în care ritmul şi energia au scăzut, dar pe undeva normal. Este final de cantonament, eram cumva la adăpostul rezultatului, trebuie să eliminăm și partea asta, cu toate că este destul de dificil”, a declarat Gyuszi Balint, antrenorul echipei UTA.

  Balint a tras o concluzie și asupra celor zece zile petrecute în Turcia:

  Este prima oară după multă vreme în care pot spune că a fost un cantonament reușit, pentru că toate obiectivele pe care le-am planificat au fost bifate. Și asta în ciuda vremii nefavorabile din ultimele zile. Suntem cu toții sănătoși, ceea ce iar este un aspect foarte important pentru că a fost destul de mare încărcătură. Există și o presiune și o stare de tensiune raportată la situația noastră din clasament și tocmai de aia mă bucură reacția băieților. Au muncit admirabil în această perioadă, am jucat două meciuri în care, iată, am reușit să câștigăm, astăzi și fără gol primit. Deci, una peste alta, sunt foarte multe aspecte pozitive. Bineînțeles că sunt și lucruri pe care încă trebuie să le lucrăm, să le îmbunătățim. Dar, trăgând linie, pot spune că sunt mulțumit de acest stagiu de pregătire”, a spus el.

  La meciul de ieri, UTA nu s-a bazat pe noua achiziție Romario Benzar. „Am discutat și cu staff-ul medical și am preferat să îl menajăm, pentru că el în decembrie a avut o accidentare. Din punct de vedere medical este foarte bine, dar încă parcurge niște etape în ceea ce privește partea aceasta de acumulări fizice și tocmai de aceea am preferat să evităm absolut orice fel de risc. Ţinând cont și de situația lui Marko Vukcevic, am încercat soluţia Chindriş acolo, mă bucur că şi el, la fel ca şi Postolachi, s-a adaptat foarte rapid la cerințele postului și chiar a făcut 45 de minute foarte bune. Este important să avem soluții, pentru că avem multe meciuri. Știm, nu trebuie să punctăm acest lucru, suntem în prima parte a clasamentului din punct de vedere al indisciplinei, ca și cartonașe și atunci trebuie să beneficiem de cât mai multe soluții și, bineînțeles, mă bucură când avem la dispoziție jucători care pot evolua pe mai multe poziții”, a încheiat antrenorul echipei arădene.

  UTA revine astăzi din cantonamentul din Antalya și se va pregăti pe plan local până duminică, atunci când de la ora ora 15,30 va evolua la Craiova, cu FC U 1948. Jucătorii echipei arădene au liber până marți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.