Concertele cu public ale Filarmonicii continuă cu un regal Ceaikovski în joia simfonică și un medalion coral de Ziua Culturii Naționale

  de [email protected] | 10 ianuarie 2021, 3:33 PM | Cultură

  0

  După cele două concerte de Anul Nou (primele din 2021 cu public în sală și, implicit, primele după o pauză îndelungată), Filarmonica Arad invită din nou melomanii arădeni la alte două concerte simfonice de excepție, săptămâna viitoare: un regal Ceaikovski în joia simfonică (14 ianuarie) și senzaționalul medalion coral la aniversarea lui Mihai Eminescu și a Culturii Române (vineri, 15 Ianuarie).

  Joi seara, de la ora 19, provocatoarele balete de Ceaikovski („Lacul lebedelor”, „Frumoasa din Pădurea adormită” și „Spărgătorul de nuci”) vor fi reluate sub forma universal răspândită a extraselor simfonice, iar vineri, tot de la ora 19, prețioasele capodopere corale pe versuri de Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri sau Carmen Silva ne vor purta în lumea elegantă a clasicilor români, în cel mai încărcat de poezie eveniment al anului cultural. „Armonii de colinde sau valsuri de inspirație românească se regăsesc în buchetul nostru aniversar, pe care vi-l dăruim în cea mai spectaculoasă seară de vineri, la cea mai mare sărbătoare a culturii române! La mulți ani, Mihai Eminescu! La mulți ani, România culturală!”, transmit artiștii Filarmonicii într-o postare de Facebook.

  PROGRAM

  Joi, 14 ianuarie 2021, ora 19.00
  Sala Palatului Cultural
  Concert simfonic
  – Piotr Ilici Ceaikovski – Suite de balet
  Dirijor: Dorin Frandeș
  În program:
  – Lacul Lebedelor Suita op. 20
  – Frumoasa din Pădurea Adormită Suita op. 66a
  – Spărgătorul de nuci Suita op. 71a

  Vineri 15 Ianuarie 2021 ora 19.00
  Sala Palatului Cultural
  Concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a Culturii
  Corul academic
  Dirijor: Robert Daniel Rădoiaș
  La pian: Sorin Dogariu
  Capodopere corale din creația compozitorilor Gheorghe Dima, Dumitru Georgescu Kiriac, Ioan D. Chirescu, Tudor Flondor, George Enescu, Marțian Negrea, Paul Constantinescu, Vasile Popovici, Vasile Timiș
  – Rugăciune (Ioan D. Chirescu)
  – Sara pe deal (Vasile Popovici)
  – Serenada / Somnoroase păsărele (Tudor Flondor)
  – Revedere (Dumitru Georgescu Kiriac)
  – Patru madrigale (Paul Constantinescu)
  – Freamăt de codru (Mihai Eminescu)
  – La mijloc de codru des (Mihai Eminescu)
  – Peste vârfuri (Mihai Eminescu)
  – Stelele-n cer (Mihai Eminescu)
  – Ziua ninge (Gheorghe Dima / (versuri de Vasile Alecsandri – „Iarna”)
  – Waldgesang (George Enescu)
  – Păstorița (Marțian Negrea)
  – Valsuri (Vasile Timiș)
  – De-aș avea (Mihai Eminescu)
  – Lacul (Mihai Eminescu)
  – O, rămâi… (Mihai Eminescu)
  – După ce atâta vreme (Mihai Eminescu)
  – Şi dacă (Mihai Eminescu)
  – Adio (Mihai Eminescu)

  Bilete și reguli pentru public

  Pentru cei care doresc să participe la evenimente, biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, conform următorului program:
  · Luni 09:00 – 13:00
  · Marți 09:00 – 13:00
  · Miercuri 12:00 – 16:00
  · Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  · În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  Informații la numărul de telefon: 0730643695

  Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19. Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol. La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.