Artiștii Filarmonicii au revenit în Palatul Cultural și pregătesc primele concerte cu public din 2021

  de [email protected] | 4 ianuarie 2021, 12:25 PM | Cultură | Topic special

  0

  Odată cu trecerea municipiului Arad în scenariul galben, a devenit posibilă și reluarea activităților în interior – la 30% din capacitate – pentru cafenele și restaurante, dar și pentru Filarmonica Arad și Teatrul Clasic „Ioan Slavici”! Primii care au și anunțat deja un eveniment dublu sunt artiștii Filarmonicii: tradiționalul Concert de Anul Nou, la care – după o pauză îndelungată –  pot participa și melomanii arădeni, chiar în sala de concerte. 

  „Pentru fiecare Filarmonică din lume, debutul anului muzical înseamnă Strauss. Și pentru că ne pregătim cu toții pentru startul anului 2021, ne propunem și noi, conform tradiției, un program de valsuri și polci din literatura vieneză de divertisment, pe care suntem nerăbdători să vi-l oferim în serile de 7 și 8 ianuarie”, anunță organizatorii.

  Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19. Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol. La intrarea în spațiul de desfășurare a concertelor se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată). Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentelor, NU vor avea acces în locație.

  Pentru cei care doresc să participe la eveniment, biletele pot fi achiziționate online pe bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, conform următorului program:

  · Luni 09:00 – 13:00
  · Marți 09:00 – 13:00
  · Miercuri 12:00 – 16:00
  · Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  · În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45

  Având în vedere eventualitatea schimbării incidenței Covid de pe o zi pe alta, caz în care Filarmonica trebuie să se conformeze și pe mai departe rigorilor de până acum, primele două evenimente ale Filarmonicii din 2021 vor fi înregistrate și, ulterior, difuzate online, pe pagina de Facebook a instituției.

  Evenimentele se vor desfășura fără pauză.

  Titlurile pregătite sunt:
  Johann Strauss – Wiener Blut vals op.354
  Johann Strauss – Anne Polka op.117
  Johann Strauss – Auf der Jagd Polka op.373
  Johann Strauss – Wein, Weib und Gesang vals op.333
  Johann Strauss – Tritsch Tratsch Polka op. 214
  Johann & Josef Strauss – Pizzicato Polka
  Emile Waldteufel – Les patineurs vals
  Johann Strauss – Perpetuum mobile op.257
  Josef Strauss – Plappermäulchen Polka op.245
  Emile Waldteufel – Estudiantina vals
  Josef Strauss – Feuerfest Polka française op.269
  Johann Strauss – An der schönen blauen Donau op.314
  Johann Strauss tatăl – Radetzky Marsch op.228

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.