duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Concediile medicale pentru Covid, bătaie de cap pentru DSP și angajatori: „Sperăm că în termen de 10 zile vom ajunge la zi”

  de Special Arad | 4 februarie 2022, 11:21 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad împreună cu Direcția de Sănătate Publică Arad și Casa de Sănătate Arad au răspuns la o serie de întrebări cu privire la modalitatea de acordare a concediilor medicale pentru COVID, într-o conferință de presă organizată joi, 3 februarie 2022 la sediul CCIA Arad.

  Facem tot ceea ce este posibil pentru a îmbunătăți atât cadrul legislativ cât și dialogul cu mediul de afaceri, pentru a continua creșterea mediului economic. De aceea am și invitat aici reprezentanții structurilor responsabile, pentru a oferi agenților economici clarificări suplimentare. Toate aspectele se vor rezolva în termenul legal”, a precizat președintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici.

  La baza eliberării certificatului de concediu medical pentru o persoană pozitivă stă fișa de izolare, care se primește automat de către medicii de familie prin aplicația informatică Corona Forms. În momentul de față se lucrează intens la introducerea anchetelor epidemiologice în sistem. Din totalul de pacienți pozitivi din data de 23.01.2022 până în data de 01.02.2022, respectiv 6.060 cu anchete epidemiologice efectuate, avem un număr de 4.480 de restanțe de introducere a anchetelor epidemiologice în Corona Forms. La numărul total de pacienți pozitivi, se adaugă contacții direcți ai acestora, iar media atinge aproximativ un număr de 13.440 de restanțe de introducere a anchetelor epidemiologice în sistemul informatic. Sperăm ca, în termen de 10 zile, dacă rămânem într-un platou și nu vom mai avea vârfuri, să ajungem la zi”, a informat domnul Horea Timiș, directorul executiv al DSP Arad.

  S-a făcut apel către angajatori să dea dovadă de înțelegere, termenele legale nu au fost depășite. Concediile medicale se pot elibera în termen de 30 de zile.

  S-au alocat sumele necesare plății a 2.200 de cereri de concedii medicale, care vor acoperi luna octombrie a anului trecut, astfel aflându-ne în termenul de scadență, care este de trei luni. În 2020 s-au înregistrat 7.761 de certificate medicale pentru Covid, iar în 2021 numărul acestora a crescut cu 30 %, ajungând la 10.503. Suma plătită pentru 2020 a fost de 1,75 milioane de lei, iar pentru 2021, 15 milioane de lei”, a punctat Angela Cosma, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.