miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comunicatul parlamentarilor PNL Arad

  de - | 25 februarie 2015, 2:25 PM | Undeva

  0

  Senatorii Ioan Cristina și Constantin Traian Igaș, alături de deputații Claudia Boghicevici, Eusebiu Pistru, Mihăiță Calimente și Ion Șcheau, cu toții parlamentari PNL de Arad, solicită Instituției Prefectului Județului Arad, prefectului Cosmin Pribac, în calitate de reprezentant al Guvernului condus de Victor Ponta, modificarea plafonului de cheltuieli de personal ale municipiului Arad astfel încât să asigure acoperirea necesarului.

  Astfel, parlamentarii liberali au decis să adopte această poziție după ce Consiliul Local Municipal Arad a decis, marți, în unanimitate, amânarea votului asupra Bugetului pentru anul 2015, din cauza plafonului de cheltuieli de personal aprobat de Guvernul României, stabilit la un nivel care nu acoperă plata salariilor angajaților din serviciile publice locale.

  Concret, deși municipiul Arad dispune de suficiente fonduri proprii pentru a plăti salariile angajaților din administrația publică locală și din instituțiile subordonate Primăriei, Ministerul Administrației și Ministerul de Finanțe au impus un plafon maxim al acestor cheltuieli care este mult sub ceea ce este necesar pentru acest an. Mai exact, cheltuielile de personal pe anul 2014 au fost de 116 milioane de lei, iar pentru anul 2015 municipiului Arad  i s-a comunicat un plafon maxim de doar 109 milioane de lei, asta în condițiile în care salariul minim a crescut de la 900 de lei la 975 de lei, iar din iulie ar trebui să crească cu încă 75 de lei, de asemea prin lege au crescut din acest an și alte categorii de cheltuieli de personal. Potrivit estimărilor municipalității, plafonul stabilit de Ministerul Administrației și Ministerul Finanțelor este cu aproximativ 30% mai mic decât necesarul pentru a acoperi aceste cheltuieli pînă în luna decembrie.

  Solicitarea parlamentarilor PNL Arad vine în condițiile în care încadrarea în plafonul impus de Guvern poate fi posibilă doar dacă vor fi operate mari reduceri de personal din instituții precum Primăria Municipiului Arad, Filarmonica de Stat Arad, Teatrul Clasic „Ioan Slavici, Poliția Locală sau Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară, dar acest lucru ar putea duce la dificultăți de a asigura calitatea serviciilor publice sau chiar imposibilitatea de a funcționa pentru unele instituții.

  Totodată, parlamentarii liberali fac un apel și către cei doi parlamentari ai PSD Arad, pentru a interveni și a-l convinge pe prefectul Cosmin Pribac de necesitatea majorării plafonului cheltuielilor de personal, astfel încât instituțiile să poată funcționa în condiții normale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.