duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Vlad Botoș, președinte USR Arad

  de - | 13 martie 2018, 2:51 PM | Undeva

  0

  USR Arad consideră că cei mai îndreptățiți să ofere soluții și chiar să participe la implementarea lor, în ceea ce privește gestionarea problemei animalelor de companie și a celor fără stăpân, sunt tocmai arădenii care le îndrăgesc. Pentru că sunt atașați de animalele pe care le îngrijesc și cărora le oferă afecțiune, aceștia sprijină soluții umane și totodată eficiente.

  Măsurile implementate de administrația locală până în prezent nu sunt acceptabile, pe de o parte din cauza tratamentelor necorespunzătoare aplicate animalelor, iar pe de altă parte din cauza lipsei de eficiență. În continuare avem câini fără stăpân, în continuare sunt eutanasiate sute de animale în fiecare an. Condițiile în care sunt păstrați câinii la adăpostul orașului lasă de dorit, iar sumele decontate de serviciul public sunt exagerate în raport cu rezultatele obținute.

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: „În prezent există o largă mobilizare a societății civile și a unor persoane private pentru a amenda și îmbunătăți proiectul înaintat de administrația locală, mai ales pentru eliminarea soluției eutanasierii și înlocuirea ei cu măsuri de stimulare a adopției. Majoritatea câinilor fără stăpân provin din gospodării, unde animalele se înmulțesc necontrolat, iar cățeii sunt apoi abandonați pe străzi. Soluția prevăzută de lege și totodată singura eficientă, este sterilizarea animalelor din gospodării, cu excepțiile de rigoare. Pentru a implementa această soluție este necesar ca primăria să subvenționeze aceste proceduri, în cadrul unor campanii dedicate. Este mai eficient să prevenim abandonul, decât să cheltuim ulterior mai mult pentru rezolvarea problemelor generate”.

  20180313 Animale

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.