sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Sergiu Vlad, deputat USR Arad

  de - | 11 aprilie 2018, 10:52 AM | Undeva

  0

  Proiectul regenerării urbane defilează prin Arad, în lipsa vreunei preocupări a administrației locale față de respectarea standardelor de calitate. Chiar dacă problemele nu reprezintă neapărat o regulă, acolo unde ele există și beneficiarul a fost sesizat, responsabilii din primărie nu au luat măsuri pentru remedierea lor.

  În urmă cu câteva săptămâni, USR Arad sesiza primăria Arad referitor la montarea necorespunzătoare a bordurilor adiacente carosabilului pe unele segmente ale străzii Dimitrie Bolintineanu. Asta în speranța de a provoca o reacție, care să oblige constructorul să remedieze respectivele neconformități. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic, lucrarea a rămas la fel. Recent, pe aceeași stradă, asfaltul proaspăt turnat pe trotuare formează bălți.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Consecința acestei gestionări a contractelor de lucrări publice de către primărie este aceea că executantul nu se simte stimulat să crească standardul de calitate. USR susține o abordare similară celei din mediul privat, cu contracte clare, care să stipuleze inspecții pe perioada executării lucrărilor, mecanisme de soluționare a sesizărilor și a problemelor, precum și sancțiuni. Deși proiectul regenerării urbane reprezintă mai degrabă o borduriadă, fără a conduce la o remodelare funcțională de substanță, la creșterea utilității zonelor respective pentru locuitorii municipiului, nu putem să acceptăm cheltuirea banilor orașului fără respectarea calității. USR va monitoriza în continuare calitatea lucrărilor și vom sesiza orice aspect necorespunzător. Rugăm și cetățenii să procedeze la fel, în speranța că primăria va reacționa și banii nu vor fi plătiți pe lucrări cu probleme.”

  20180411 Regenerare

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.