duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Sergiu Vlad, deputat USR Arad

  de - | 15 martie 2018, 12:08 PM | Undeva

  0

  Ca răspuns la interpelarea deputatului USR Arad, Sergiu Cosmin Vlad, ministerul energiei ne-a comunicat că CET Arad SA a depus în trei ani la rând (2014, 2015, 2016) dosarul cererii de finanțare pentru 12 milioane de euro nerambursabili, dosar care a fost respins pentru neconformitate.

  CET Arad SA a fost inclusă în anul 2013 în Planul Național de Investiții din sectorul energetic, pentru acordarea unui număr de 628.848 de certificate verzi (în valoare de aproximativ 12 milioane de euro) aferente investiției ”Centrală de cogenerare cu turbină pe gaze și recuperare de căldură”. Pentru a beneficia de acești bani nerambursabili, având în vedere că finanțarea se face ex-post, primăria trebuia să demareze investiția pe bani proprii sau pe credit, urmând să primească apoi banii.

  În urma afirmațiilor primarului municipiului Arad, care refuză să recunoască pierderea finanțării din cauza lipsei oricărui demers al administrației locale pentru efectuarea investiției, USR a solicitat explicații oficiale ministerului economiei.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Administrația locală nu a fost interesată să facă investiția la CET, pentru a reduce factura la întreținere a multor arădeni și a beneficia de cele 12 milioane de euro nerambursabili. A preferat în schimb să împrumute 20 de milioane de euro pentru proiectul regenerării urbane. În loc să ia decizii și să administreze orașul în favoarea cetățenilor, edilul nostru face politică și este expert în scuze și dezinformare. Legat de problema termoficării, USR Arad a elaborat deja o soluție care va asigura căldură și confort tuturor cetățenilor, la un preț decent. Ea va fi prezentată într-o conferință de presă, luni, 19 martie, de la ora 10:00, la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4. Îi invit pe această cale pe toți arădenii interesați de subiect să participe.”

  20180209 Acoperire pierderi CETDosar CET respins 1Dosar CET respins 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.