luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte CJA

  de - | 2 martie 2017, 2:44 PM | Undeva

  0

  Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a prezentat proiectele de infrastructură rutieră finanţabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

  „Ne dorim să reabilităm cât mai mulţi kilometri de drum judeţean, iar Programul Naţional de Dezvoltare Locală reprezintă o oportunitate de a accesa fonduri guvernamentale pentru câteva drumuri. Avem şapte astfel de proiecte, dintre care cinci au şi fost depuse, pentru a fi finanţate prin acest program. Am selectat tronsoane de drum de aproximativ 20 de kilometri fiecare. Sunt drumuri cu un grad ridicat de uzură, multe dintre ele asfaltate sau reabilitate în anii ’70-’80. Este, de asemenea, şi un test, pentru a vedea în ce măsură Guvernul reprezintă un partener de bună credinţă al Aradului”, a afirmat Sergiu Bîlcea.

  „Mi se pare normal ca judeţul Arad să primească fonduri pentru aceste proiecte. Din banii pe care Aradul îi dă la Bucureşti se întorc doar circa 55%, în timp ce alte judeţe primesc chiar şi 120-130% faţă de contribuţia acestora la bugetul naţional. Finanţarea acestor proiecte înseamnă că arădenii sunt respectaţi de Guvernul României”, a completat vicepreşedintele Sergiu Bîlcea.

  ***

  Cele şapte tronsoane finanţabile prin PNDL sunt următoarele, cu menţiunea că primele cinci proiecte au fost deja depuse:

  1. DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu;

  2. Gurahonţ-Dieci-Buteni;

  3. Nădab-Zărand-Seleuş;

  4. Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa;

  5. Bârsa-Dezna-Moneasa-lim. judeţ;

  6. Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia;

  7. Târnova-Tauţ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.