joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comunicat Poliția Locală Arad: interzis accesul câinilor în târguri, localuri publice, locuri de joacă , cimitire, ştranduri, stadioane sau magazine

  de - | 23 septembrie 2015, 4:13 PM | Administraţie

  1

  Comunicat Poliția Locală Arad: Poliția Locală Arad a început o amplă acțiune de informare a cetățenilor municipiului Arad, cu privire la obligațiile pe care trebuie să le respecte deținătorii de animale de companie. Astfel, oamenii vor afla, prin toate mijloacele de comunicare pe care le avem la dispoziție, că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad, nr. 208/ 2011, este interzis accesul câinilor în târguri, oboare și pieţe, localuri publice, locuri de joacă pentru copii, cimitire, ştranduri, stadioane sau magazine, precum şi în orice spaţiu unde este figurat un semn care interzice accesul câinilor sau altor animale de companie.

  Totodată, însoţitorii animalelor de companie plimbate în locuri publice vor purta asupra lor: o pungă de hârtie pentru a ridica dejecţiile solide ale animalului şi un recipient cu apă curată, cu ajutorul căreia vor spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal. Nerespectarea obligațiilor prevăzute în H.C.L.M. 208/ 2011 atrage sancțiunea contravențională a amenzii, cuprinse între 500 și 2.000 de lei. Poliția Locală Arad va face controale privind modul în care sunt respectate aceste prevederi și va aplica sancțiuni contravenționale acolo unde va fi cazul.

  „Se înmulțesc pe zi ce trece plângerile cetățenilor cu privire la nerespectarea HCLM 208/ 2011, de către proprietarii de câini de companie, astfel că este nevoie, o dată în plus, pe lângă efortul nostru constant de a constata contravenții și a aplica sancțiuni, să le readucem aminte arădenilor că se expun unor cheltuieli inutile dacă nu vor respecta niște cerințe minime, până la umă, de conviețuire în spațiul public.”

  Viorica Graur, director general Poliția Locală Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.