vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Iustin Cionca, președinte CJA

  de - | 18 decembrie 2017, 1:25 PM | Undeva

  0

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a întâlnit în această dimineață cu cei patru parlamentari PSD de Arad, Dorel Căprar, Mihai Fifor, Florin Tripa și Adrian Todor, care au răspuns apelului său referitor la bugetul Consiliului Județean. Au fost puse în discuție sursele de finanțare a bugetului, respectiv faptul că potrivit proiectului de buget pe anul 2018 Consiliul Județean Arad ar putea pierde suma de aprox. 10 milioane de euro ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10% și a neacordării sumelor de echilibrare din cotele din taxa pe valoare adăugată administrațiilor care au excedent bugetar.

  Iustin Cionca le-a solicitat parlamentarilor PSD să pledeze ca bugetele administrațiilor locale să nu piardă de la 1 ianuarie 2018 sume consistente și, pe cât posibil, chiar să crească, pentru că trebuie finanțate cheltuieli sociale importante, investiții, salariile personalului și proiecte de dezvoltare. La rândul lor, parlamentarii PSD de Arad au solicitat să li se comunice direcțiile de acțiune în care Consiliul Județean Arad are nevoie de susținere parlamentară.

  În cadrul discuțiilor s-a convenit ca aparatul de specialitate al Consiliului Județean să transmită parlamentarilor o situație cu privire la investiții, prioritățile Consiliului Județean și observațiile legate de unele inadvertențe legislative.

  Iustin Cionca s-a întâlnit vineri cu alți trei parlamentari, Farago Peter (UDMR), Ioan Cristina și Glad Varga (PNL), care au răspuns apelului său public. Le-a expus pe larg problemele Consiliului Județean în situația în care proiectul de buget rămâne neschimbat, cerându-le și acestora sprijinul pentru ca proiectele mari ale Consiliului Județean Arad să nu fie afectate de alocările bugetare pe anul 2018. „Îmi doresc să am această discuție și cu cei doi parlamentari USR de Arad și cu deputatul ALDE, fiindcă vreau să informez toți parlamentarii despre problemele Aradului și să le cer să se implice pentru județul nostru. Faptul că există o reacție rapidă la apelul pe care l-am făcut, că șapte parlamentari au venit la Consiliul Județean și am putut discuta cu ei îngrijorările noastre, că ne-au asigura de susținerea proiectelor Consiliului Județean, îmi dă speranțe. Sigur, mă aștept ca aceste discuții să se și concretizeze, pentru că așa cum am discutat cu domnii parlamentari de la PNL, PSD și UDMR, proiectele importante ale ConsiliuluiJudețean Arad trebuie implementate cu orice preț, fiindcă au impact asupra vieții a 450.000 de arădeni”, a declarat președintele Iustin Cionca.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.