vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Ionel Ciupe, copreşedinte ALDE Arad

  de - | 7 septembrie 2015, 3:09 PM | Undeva

  1

  Ionel Ciupe, copreşedintele ALDE Arad a participat zilele acestea la întâlnirea cu Vasile Şalaru, membru al Biroului Executiv ALDE, care a venit la Arad în calitate de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

  Am constatat cu toţiică dl.secretar de stat cunoaşteînamănuntsituaţiaînvăţământuluiarădeanşicăestefoartepreocupat de aceasta, darşicăestedecissăfacă tot ceţine de dânsulpentrudepolitizareaînvăţământuluiînRomânia. Domniasa a răspuns, pebază de cifre concrete, celor care susţincăAradulesteneglijat de către Guvern, precizândcesume au fostşivor fi alocateîncontinuarepentrureţeau de învăţământ din Arad. Rigurozitatea cu care dl.Şalaruaorganizatvizita la Arad, la unităţile de învăţământ din judeţ, demonteazăafirmaţiilemincinoase ale foştilorpedeliştivopsiţiînliberali, potrivitcăroraGuvernul nu ne bagăînseamă. Noi nu spunem, cum spunea, în 2012, Falcă, actualul, din păcate, primar, căAradulesteînfaţă. O spuneadoarpentru a se lăudacă el şipartidullui l-au adusînfaţă, când, de fapt, în faţă eram, ca şi astăzi, doar la bolile cronice propriu zise şi la taxele şi impozitele enorme, devenite, în domnialui Falcă, tot cronice. Era, deasemenea, înfaţă la lamultiplicare de treiori a coturilorlucrărilorpebanipublici, pentruumplereabuzunarelorclienteleişipuşculiţei de partid.
  Din păcate, lucrările de mântuială, pebanimulţi, s-au înregistratşiîndomeniuleducaţiei : „Pentrucă era de faţă un om important din MinisterulEducaţiei, am ţinutsăreamintesc de reabilitareaColegiuluiMoiseNicoară, undelucrările au fostplătite la costuri triple faţă de cel real şiexecutate de mântuială. La treiluni de la recepţie au fostnecesarereparaţii, alţibani, altăocaziepentruei de a-şirotunjiveniturile. Acestaestemodulîn care pedelisto-peneliştiiarădeni au „sprijinit” învăţământularădean, pe care l-au folositşimanipulatînmultprealungadictaturăportocalie. O dictaturăpe care ALDE Arad vreasă o curme la alegerile locale din 2016, cu ajutorularădenilorşiînfolosulacestora, iarFalcăvreasă o menţină, amăgindu-ne cu himere de genulcapitalăculturalăeuropeanăsaucapitalăverde. Trebuiesă-i spunemverde-n faţăcăpoveştileluisuntdejarăscoapteşi nu maipăcăleştepenimeni cu ele.

  Biroul de presa ALDE Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.