joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Glad Varga, deputat PNL Arad

  de - | 20 iunie 2017, 5:57 PM | Undeva

  0

  Deputatul Glad Varga se raliază Apelului formulat de Academia Română, referitor la încercarea UDMR de a impune 15 martie ca zi a maghiarilor din România.

  „Academia Română reprezintă instituţia-simbol a conştiinţei de neam. Dincolo de jocuri de culise politice, dincolo de interesele unor oameni vremelnic înfipţi pe anumite funcţii de conducere, conştiinţa naţiunii nu poate fi negociată pentru nici un interes, cu atât mai mult pentru interese de moment”, a declarat Glad Varga.

  „PSD blochează la infinit ridicarea unui monument al Marii Uniri la Arad, dar este gata să «vândă» ideea de românism pentru lupta internă pentru putere. Impunerea zilei de 15 martie ca «zi a maghiarilor din România» nu are consecinţe directe şi imediate nici autonomia teritorială, nici dezmembrarea ţării, dar reprezintă o palmă pe obrazul tuturor românilor, în prag de Centenar al Marii Uniri.

  PSD nu trebuie sa creeze tensiune prin proiectele introduse in graba pe ordinea de zi pentru voturi. Jocurile aceasta politice nu trebuie sa strice buna relaționare între romani si minorități. PSD sa lăse românii şi maghiarii să se înţeleagă aşa cum se înţeleg de foarte multă vreme.

  Simbolul zilei de 15 martie înseamnă, conform documentelor din 1848, inclusiv unirea Ungariei cu Transilvania. Dacă privim doar cu şase luni în urmă, ne aducem aminte că, cu prilejul Zilei Naţionale a României, Guvernul maghiar nu le-a permis oficialilor unguri să participe la manifestările dedicate acestei sărbători. «În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra», a spus atunci, arogant, Viktor Orban, premierul Ungariei. Nici noi n-avem ce celebra în 15 martie, deci nu văd cum această dată ar putea fi o sărbătoare oficială a României”, a completat Glad Varga, care consideră că amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad trebuie să devină o prioritate absolută pentru viitorul Guvern, indiferent de numele premierului, indiferent de culoarea politică şi, mai ales, indiferent de interesele politice de moment.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.