miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Glad Varga, deputat PNL Arad

  de - | 16 mai 2017, 9:45 AM | Undeva

  0

  Deputatul Glad Varga este de părere că bâjbâiala Guvernului, care nu are nici la ora actuală un proiect viabil şi coerent al Legii salarizării unitare, sporeşte nemulţumirea tot mai multor categorii de salariaţi. Iar toate astea au un singur scop: Liviu Dragnea să-şi facă jocurile pentru prezidenţialele din 2019.

  „Promisiunile tot mai mari şi tot mai variate îşi găsesc acum efectul în rândul populaţiei. Inconsecvenţa guvernanţilor şi carenţele actului de guvernare sunt pe cale să arunce ţara într-un dezechilibru social. Protestele şi grevele se înmulţesc, sunt instituţii a căror activitate e blocată, iar cauza principală o constituie aşa zisa Lege a salarizării unitare, un proiect fără cap şi fără coadă, care este departe de a aduce mult promisa şi trâmbiţata echitate. Acum protestează «finanţiştii», care au încetat lucrul în mod spontan. În condiţiile în care «foamea» de colectări la buget este tot mai mare, ameninţarea este cât se poate de serioasă. Dacă la Finanţe se instalează haosul, automat va avea de suferit economia şi, prin efectul de domino, vor urma la rând celelalte domenii”, este de părere Glad Varga.

  Pe de altă parte, spune deputatul, aruncând cu promisiuni în stânga şi în dreapta, de cele mai multe ori nejustificat şi nesustenabil, Guvernul nu a făcut decât să deschidă cutia Pandorei: „Era clar că dacă se acordă unor categorii venituri mult peste cele justificate, din punct de vedere economic, celelalte categorii vor reacţiona, pretinzând şi ele să fie tratate cel puţin la fel. În condiţiile în care colectările la buget sunt mai mici, nici măcar similar cu anii trecuţi, nemulţumirile vor creşte exponenţial”, a mai adăugat Glad Varga.

  Deputatul arădean consideră că sursa principală a incoerenţei actului guvernamental o constituie „permanenta presiune a liderilor partidului pentru ca membrii Guvernului să execute necondiţionat toate comenzile politice, pentru a creşte doza de populism, indiferent că există sau nu argumente şi posibilităţi economice. «Reţeta» lui Dragnea e simplă: acumularea de capital electoral pentru candidatura din 2019, de la Preşedinţia României, chiar dacă această măsură pune în pericol nu doar guvernarea, ci şi propriul său partid, a cărui credibilitate este deja serios afectată. Principiul «După mine potopul», marca Dragnea, nu face bine în primul rând românilor. Iar primele efecte se văd acum”, a declarat Glad Varga.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.