duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Gheorghe Furău, consilier local municipal PSD Arad

  de - | 8 septembrie 2016, 10:29 AM | Undeva

  0

  Consilierul local municipal PSD, conf.dr. Gheorghe Furău a realizat în luna aprilie o analiză complexă a stării sistemului de sănătate din Arad, moment în care a şi propus public construcţia unui spital matern nou în oraş.Astăzi, cu ocazia dezbaterilor privind aprobarea Planului de Dezvoltare a Sănătăţii la nivelul Municipiului Arad, domnia sa a reiterat ideea într-o formă extinsă, venind şi cu o serie de propuneri şi soluţii concrete pentru realizarea acestui obiectiv atât de necesar cetăţenilor Aradului.

  „Aradul ca oraş sănătos trebuie să fie integrat într-un judeţ sănătos pentru care trebuie să militeze toţi reprezentanţii din sănătate,autorităţi locale şi judeţene.

    Salutăm iniţiativa consiliului judeţean ,a domnului preşedinte Iustin Cionca de a finaliza mutarea secţiei TBC în noua locaţie din Grădişte, tergiversată până în acest moment de o conducere incompetentă a SCJUA care a dezinformat pe domnul preşedinte interimar Adrian Ţolea, Ministrul sănătăţii dar mai ales arădenii.

    Anunţul făcut în data de 06 septembrie 2016 de către domnul primar Gheorghe Falcă  prin care Primăria Municipiului Arad, alocă 10 mil euro pentru construcţia unei noi Maternităţi, consider că este de bun augur şi propun ca aceasta să fie numită SFÂNTA MARIA, având în vedere că în dată de 08 septembrie toţi creştinii sărbătorim Naşterea Maicii Domnului.

     În urma discuţiilor avute cu colegii din sănătate, reprezentanţi ai societăţii civile prin domnul  Sebastian Bulumac propunem înfiinţarea unei fundaţii pentru viitorul sănătos al Aradului care să se numească SFÂNTA MARIA. Este de dorit ca în componenţa acestei Fundaţii să se regăseacă reprezentanţi ai societăţii civile, ai autorităţilor locale, cadre medicale, reprezentanţi ai mediului academic, preoţi, pastori, lucrători, anteprenori, oameni de cultură, persoane fizice şi instituţii.Nu susţin sloganul VREM SPITALE NU BISERICI ci doresc ca împreună să contribuim la bunăstarea arădenilor pentru un SUFLET CURAT ÎNTR-UN TRUP SĂNĂTOS.

  Rolul Fundaţiei este de a conştientiza arădenii asupra necesităţii construirii unei noi maternităţi şi pediatrii cu toate specialităţile , inclusiv adunarea de fonduri pentru susţinerea acestui proiect şi pentru a sprijini gravele probleme din sănătate.

  Acest proiect pentru Arad trebuie să fie mai presus de orgoliile locale şi interesele politice şi de aceea susţin personal ca domnul Primar Gheorghe Falcă să fie preşedintele fondator al acestei fundaţii.”, a afirmat conf.dr. Gheorghe Furău.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.