marþi, 16 aprilie, 2024

Comunicat George Scutaru, liderul grupului PNL din Camera Deputaților

de Special Arad | 3 iulie 2014, 1:08 PM | Undeva

Partidul Național Liberal are capacitatea să inițieze singur demersuri la nivel parlamentar și nu dorește să fie atras în acțiuni făcute doar pentru ca o persoană sau un grup restrâns de persoane să câștige capital de imagine.

Atunci când un grup de parlamentari nu are suficiente semnături pentru a iniția un demers pe cont propriu, ar trebui să aibă măcar decența să-i consulte pe colegii de la partidele cărora le cere sprijinul, înainte a transforma demersul într-o acțiune de imagine.

Când parlamentarii independenți aparținând PMP au anunțat intenția privind constituirea comisiei de anchetă, aceștia nu inițiaseră nicio discuție cu grupul PNL din Camera Deputaților.

Ca lider de grup, am discutat cu reprezentanții PMP abia în cursul zilei de miercuri, când Partidului Național Liberal i s-a solicitat acordul pentru această acțiune, întrucât PMP nu avea numărul suficient de semnături. Dacă ar fi fost vorba despre un demers serios, discuțiile ar fi precedat acțiunea de imagine declanșată de doamna Udrea pe rețelele de socializare.

Partidul Național Liberal respectă instituția Parlamentului și folosește cu maximă responsabilitate instrumentele aflate la dispoziția grupurilor parlamentare. Alături de partenerii noștri de la PDL, suntem singurii capabili să facem o opoziție serioasă la actuala putere. O dovadă în acest sens este și moțiunea simplă „PSD are alergie la justiție!”, inițiată astăzi de cele două grupuri parlamentare.