marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Florin Stana, membru USR Arad

  de - | 1 martie 2017, 2:46 PM | Undeva

  0

  În viziunea USR, administrația locală trebuie să devină un partener real al mediului de afaceri, cu o largă deschidere spre dialog şi cooperare. Rolul administrației este să îi creeze comerciantului condiții cât mai bune de a funcționa și a se dezvolta, evitând săîl încarce inutil cu obligații birocratice. Pornind de la acest principiu, reprezentanții Uniunii Salvați România au depus o serie de observații și amendamente, în cadrul dezbaterii publice organizate marți pe marginea noului Regulament de desfăşurare a activităţilor comerciale și a piețelor din municipiu.

  Birocrația stufoasă și ineficientă reprezintă un defect alstructurilor publice nedezvoltate, rămase în urmă. Pentru a veni în sprijinul administrației localeşi a agenţilor economici din Arad, USR înaintează o serie de măsuri concrete. Dintre acestea amintim propunerea ca verificarea obligației de plată privind impozitele și taxele locale să se facă automat de către aparatul intern al Primăriei, fără a mai solicita comerciantului să prezinte un certificat de atestare fiscală, document care este eliberat tot de Primărie. De asemenea, tot ce ține de prezentarea dovezilor de la Registrul Comerțului (ORC) ar trebui să fie eliminat din obligațiile comerciantului, deoarece Primăria poate verifica direct la O.R.C. acest gen de informații, despre orice agent economic.

  Florin Stana, USR: „Dorim modernizarea administrațieilocale, de aceea este foarte important să centrăm astfel de Regulamente pe nevoile şi priorităţile agentului economic. Un comerciant trebuie să aloce timp pentru business-ul propriu, nu pentru drumuri şi cozi la ghișee. Nu are nevoie săplătească taxe degeaba pentru hârtii care atestă informaţii pe care Primăria le poate verifica pe gratis, din oficiu. Cu un simplu calculator se poate răspunde la această necesitate de a cunoaşte situațiadatoriilor privind taxele și impozitele. Poate că prevederile din Regulament au fost o scăpare, dar situaţia se poate îndrepta. Sperăm ca administrația să preia propunerea noastra, împreună cu celelalte 14 formulate și depuse în cadrul dezbaterii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.