duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comunicat Dorel Căprar, deputat PSD Arad

  de - | 25 septembrie 2014, 3:10 PM | Undeva

  0

  Guvernul Ponta a decis ca Bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale să poată fi suplimentat din Fondul de rezervă bugetară, pentru plata drepturilor salariale obţinute de cadrele didactice în urma unor decizii judecătoreşti. Decizia a fost luată prin intermediul unui proiect de ordonanţă privind stabilirea unor măsuri financiare pentru activitatea administrativă, normativ aprobat de Guvern. 

  „O nouă veste bună pentru cadrele didactice, ce arată preocuparea constantă a Executivului pentru restabilirea demnităţii profesorilor şi repunerea lor firească în drepturi. Iată că se găsesc soluţii viabile pentru probleme pe care guvernările trecute le-au ignorat cu bună ştiinţă, fapt care a dus inevitabil la creşterea nivelului de nemulţumire a dascălilor, categorie ce merită un respect deosebit. În acelaşi act normativ au fost introduse prevederi potrivit cărora Ministerul Educaţiei, precum şi instituţiile de învăţământ universitar de stat să poată finanţa din bugetele proprii activităţi sportive, culturale şi artistice, precum şi activităţi profesionale pentru asociaţii şi organizaţii studenţeşti. Toate acestea vin în contextul în care Ministerul Educaţiei Naţionale a primit în plus 50 de milioane de euro, care vor fi alocaţi profesorilor ca sume forfetare pentru dezvoltare profesională. Ministerul a mai corectat anul acesta o “aberație”, și anume aceea de a te înscrie la școala profesională după terminarea clasei a IX-a, acum, elevii se pot înscrie la profesională după finalizarea clasei a opta”– a afirmat deputatul PSD Arad Dorel Căprar

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.