vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Dan Pocrișer, primar Pâncota

  de Special Arad | 1 februarie 2018, 1:04 PM | Undeva

  0

  Pâncota va avea în sfârşit un aşezământ cultural modern, în condiţiile în care oraşul a fost vitregit de la Revoluţie încoace de existenţa şi funcţionarea unui Cămin Cultural în adevăratul sens al cuvântului. Eforturile primarului Dan Pocrişer şi a echipei sale se materializează printr-un proiect coerent, finanţat în mare parte de la nivel guvernamental.

  „Este până la urmă şi o chestiune de prestigiu local, ca să nu mai vorbim în alt plan şi despre nivelul cultural al localităţii şi necesităţile artistice ale concetăţenilor mei.
  Aceasta a fost şi ideea pentru care m-am zbătut în ultimul an şi jumătate, dorinţa de a reda Pâncotei un aşezământ cultural de ţinută.
  Conceptul nu este neapărat nou, însă administraţia precedentă a tegiversat lucrurile la infinit, încă din 2004, când a decis că o clădire veche din centrul oraşului ar putea să fie reabilitată şi modernizată pentru a servi acestui scop. Spaţiul este într-adevăr potrivit, vorbim despre un imobil pe 4 nivele, despre 2000 metri pătraţi, pe scurt o clădire situată central, care de decenii bune nu are nicio destinaţie.
  A trebuit însă să demarăm proiectul de la zero, de la studii de specialitate, proiectare, actualizare a documentaţiei şi cel mai important pas, găsirea unei surse de finanţare. În urma a numeroase discuţii, încununate de succes, am reuşit să demarăm o investiţie de aproape un milion de Euro, suportată în proporţie de 95 % de Compania Naţională de Investiţii (CNI) cu o co-finanţare de la bugetul local.
  În această fază, urmează câţiva paşi care mai trebuie parcurşi, începând cu etapa de proiectare tehnică şi evident ulterior procedura de licitaţie publică, derulată de CNI prin SEAP.
  Sunt sigur că demersurile se vor succeda într-un ritm armonios şi că în maxim un an de zile vor începe lucrările de reabilitare şi dotare a aşezământului cultural, obiectiv atât de necesar pâncotanilor” afirmă primarului oraşului Pâncota, Dan Pocrişer.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.