joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Comunicat Constantin Traian Igaș, senator PNL

  de - | 18 martie 2015, 11:46 AM | Undeva

  0

  Dacă abuzurile Guvernului Ponta sunt la ordinea zilei, munca și buna credință lipsesc cu desăvârșire. Victor Ponta a realizat un abuz fără precedent prin ascunderea a 26 de OUG într-una singură. A dat girul unui monstru legislativ care reglementează printr-un singur act normativ cele mai variate domenii: de la măsuri din domeniul sportului sau culturale până la măsuri privind activitatea companiilor de stat. Această mega-ordonanță face abstracție de normele de tehnică legislativă și principiile constituționale care reglementează procedurile de emitere a actelor guvernamentale. Guvernul își camuflează prin această nouă tehnică numărul mare de ordonanțe pentru a nu mai fi acuzat că le dă pe bandă rulantă. Astfel acestea nu vor mai fi contabilizate individual, ci la pachet.

  Se pare că acest Guvern apelează doar la practici antidemocratice pentru a scăpa de dezbaterile din Parlament, promovând acte normative în mod netransparent ce riscă să ofere noi precedente de abuz. Transparența se termină acolo unde începe PSD.
  În Guvernul Ponta, ordonanța bate proiectul de lege și aici mă refer la numărul mare de ordonanțe care ajung să vadă lumina Monitorului Oficial în detrimentul proiectelor de lege dezbătute în forul legislativ. PNL sancționează ferm aceste derapaje de la democrație, care nu au precedent nici în practica europeană, și nici măcar în cea românească.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.