marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte CJA

  de - | 7 iulie 2016, 2:59 PM | Undeva

  0

  Claudia Boghicevici, vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Arad, a organizat o întâlnire cu factori importanţi la nivelul judeţului Arad pentru a identifica comunităţile izolate de pe raza fiecărei unităţi administrativ-teritoriale precum şi cele vulnerabile din punct de vedere al asistenţei sociale, medicale şi al intervenţiei în caz de urgenţă pentru întocmirea unui plan de acţiuni şi găsirea unor soluţii în momente de criză sau ori de câte ori este necesar.

  Claudia Boghicevici consideră că este important ca şi componenta socială să fie bine structurată la nivelul comunităţilor locale, implicit la nivel judeţean. „Ne dorim crearea unei structuri de voluntariat la nivelul judeţului cu o coordonare profesionistă, pentru a găsi soluţii viabile pentru aceste comunităţi vulnerabile. Voluntariatul, mai ales în acest domeniu sensibil, implică responsabilităţi, asumarea unor acţiuni în funcţie de necesităţile persoanelor sau comunităţilor vulnerabile. Dorim cristalizarea acestei structuri la nivel judeţean, urmând să identificăm şi resursele financiare necesare”, a afirmat Claudia Boghicevici, vicepreşedintă a Consiliului Judeţean Arad. Acest proiect a fost deja demarat, prin solicitarea unei evidenţe exacte la nivelul fiecărei primării, pentru întocmirea unei baze de date complete cu persoanele şi comunităţile izolate sau vulnerabile.

  La întâlnire au participat reprezentanţi ai Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Crucii Roşii Arad, Arhiepiscopiei Aradului, cât şi Direcţiei Administraţie Publică din cadrul Consiliului Judeţean.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.