sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea

  de - | 18 iulie 2016, 6:23 PM | Undeva

  0

  Proaspăt ales primar al comunei Macea, liberalul Ciprian Otlăcan a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de deputatul Ion Șcheau, despre proiectele în curs de derulare pe care le are comuna, dar și despre proiectele care vor fi implementate în perioada imediat următoare.

   „Înainte de toate, fiind prima mea apariție în presă de la alegerea în funcția de primar al comunei Macea, aș vrea să le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru încrederea acordată. Îi asigur că îmi pune toată silința și toată priceperea mea în slujba comunei și a comunității locale. În acest moment încercăm să finalizăm un proiect început deja, proiect ce prevede asfaltarea a 9,5 km de drumuri comunale, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Tot la capitolul drumuri, vom demara un studiu de fezabilitate pentru asfaltarea mai multor străzi din comună. Suntem, de asemenea, foarte preocupați de educație, iar în acest sens ne dorim ca noua școală din Sânmartin să-și deschidă porțile pentru elevi încă din acest an. Pentru acest lucru, tot ce trebuie să facem este să finalizăm gardul de împrejmuire a școlii și să demolăm o clădire ce se află chiar în fața școlii. În perioada imediat următoare ne-am propus modernizarea terenurilor de sport de la școlile din comună. Totodată, ne-am propus modernizarea instalației de încălzire de la Școala nr. 1 din Macea și branșarea la rețeaua de gaz. Vom face reparații capitale la acoperișurile școlilor și grădinițelor. Ne-am propus și amenajarea curții și parcării Grădiniței cu Program Prelungit din Macea. Vrem, în același timp, să rezolvăm problema iluminatului stradal din Macea și Sânmartin, unde vorbim despre reabilitarea rețelei. Vom monta sisteme de supraveghere video la instituțiile din cele două localități, acolo unde nu există deja. Luăm în calcul montarea unor astfel de sisteme de supraveghere și în parcuri. Vom amenaja zona centrală și parcul din Sânmartin. Tot la Sânmartin, vrem să realizăm branșarea la rețeaua de apă, realizarea instalației de încălzire și dotarea bucătăriei de la căminul cultural din Sânmartin. Vom realiza trotuare din pavaj, vom moderniza locurile de joacă și parcurile din ambele localități. Ne-am propus și extinderea rețelei de apă și canalizare din localitatea Macea. În același timp, așteptăm să înceapă și lucrările din cadrul Masterplanului de Apă și Canalizare, implementat de către Consiliul Județean Arad, Masterplan în care este cuprinsă și localitatea Sânmartin. Și, dacă tot vorbim despre Consiliul Județean, vreau să vă spun că ne dorim să avem o colaborare foarte bună cu aceștia și, ca un prim proiect comun, să reușim să reabilităm în totalitate Drumul Județean 709B (Curtici-Sânmartin) și, dacă se poate, o pistă de piciclete în paralel cu acest tronson de drum”, a explicat Ciprian Otlăcan.

  În același timp, noul edil al comunei Macea a anunțat înființarea unui Club Sportiv, prin care, spune el, administrația locală vrea să încurajeze și să susțină copiii în a face sport.

  „Recent am înființat Clubul Sportiv Voința Macea, aflat în subordinea Consiliului Local Macea. Prin acest proiect ne dorim susținerea și încurajarea copiilor și tinerilor în a face sport. Totodată, în cadrul acestui club sportiv, ne dorim înființarea unor grupe de fotbal de copii și juniori”, a mai spus Ciprian Otlăcan, care a mai adăugat că noua administrație, în plan economic, își propune sprijinirea tinerilor fermieri și arătânduși deschiderea și disponibilitatea în a oferi ajutor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.