sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Ciprian Luca despre sport

  de - | 13 ianuarie 2016, 1:03 PM | Undeva

  1

  Sportul arădean a ajuns, in ultima perioadă, intr-o situaţie dezastruoasă. În epoca Falcă bazele sportive au fost distruse sistematic, nu mai puţin de 11 fiind rase de pe harta sportivă a oraşului Arad. Acelaşi dezinteres se răsfrânge şi in gestionarea activităţii sportive propriu-zise. Ramuri sportive de tradiţie, care au adus glorie Aradului au dispărut, sau sunt pe cale de dispariţie.

  Canotajul, ciclismul, handbalul, rugbyul, baschetul, poloul si nu in ultimul rând fotbalul, sunt doar câteva dintre exemple.

  Conform noilor modificări din Codul fiscal, există cadrul legal pentru a sprijini mişcarea sportivă de către primării şi consiliile locale. Există deja o serie de precedente, mai mulţi primari pasionaţi şi interesaţi de sport constituind asociaţii sportive pentru a le putea sprijini. Elocvent este exemplul oraşului Baia Mare, cu un potenţial economic inferior Aradului, dar cu performanţe sportive notabile. Sportul şi cultura sunt factori importanţi în viaţa unei comunităţi, oraşul Baia Mare depăşind Aradul şi în competiţia pentru titlul de ”Capitală Culturală Europeană 2021”.

  Prin mijloacele de care voi dispune, voi face tot posibilul pentru a stopa acest declin și a găsi și aplica  soluțiile necesare  revigorării activității sportive din municipiul Arad,

  CIPRIAN LUCA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 1. Canotajul- unde?
   2. ciclismul- unde? pe infrastuctura actuală de piste?
   3. handbalul- unde? Mai este vreun teren de handbal in Arad?
   4. rugbyul-unde? Mai este vreun teren/baza de rugby în Arad?
   5. baschetul- idem pct 3 si 4.
   6. poloul – idem pct 3,4 si 5.
   7. fotbalul- demolăm Kauflandurile și reconstruim stadioanele?
   Dacă tot miroase a campanie electorală, ascultă niște sfaturi de la electorat.
   1. E ok că ai găsit o nișă de campanie dar nu te plafona la a ne repeta ,, nerealizările,, regimului Falcă. Astea le știm și noi că se văd din avion și ne lovim de ele zi de zi.
   2. Detașează-te de discursul obositor. Decât să ne spui ce ai face pentru toate sporturile deodată, mai bine ne-ai spune ce ai face pentru unul singur pentru început. N-o să-ți ajungă un mandat de 4 ani să rezolvi infrastructura pe atâtea direcții. Începi cu polo, de exemplu. Faci infrastructura, organizezi competiții, cauți antrenori care să descopre poloiști, implici școlile în competiții etc.Într-un mandat ar fi minunat să faci un singur proiect care să se dovedească viabil.
   3. Nu folosi în discurs termeni de comparație. Aplică-ți ideile cu raportare strictă la mentalitatea, stilul de viață, interesele socio-culturale, nivelul de trai, nevoile etc electoratului din Arad.Nu-ți complexa concetățenii comparându-i cu alții.
   4. Nu-ți baza discursul pe ce nu a făcut Falcă sau pe ce a făcut prost. Focusează-te pe ce ai putea aduce nou în viața noastră, vino cu idei care să convingă.
   5. Mă opresc pentru că în capitalism consultanța/ consilierea e pe bani.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.